Lista ocen Skoda Felicia II Kombi (61) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 30 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~TOMEK
Kombi 1.3 68KM 50kW
Troche twarda ale za to przyzwoicie trzyma sie na zakretach. Sporadycznie niepokojące stuki w przednim zawieszeniu. Odczuwalne wszelkie nierówności ale za to duża trwałość przy spokojnym użytkowaniu. Na 140 tys. wymieniłem raz sworzeń prawego i lewego wahacza + klocki przednich tarcz hamulc. Po 130 tys. padł przegub zewn.półoski ale spokojnie dojechałem do chaty. Wymiana 125+ 50 robota!. To wszystkie problemy układu jezdnego. Chyba...
~tapchan69@gmail.com
Kombi 1.3 55KM 40kW
Dobrze dobrany do masy samochodu. Przy pełnym załadowaniu trochę za mocno siada tył, ale w codziennej eksploatacji sprawdza się dobrze. Po 200 000 tylna ośka musiała przejść remont generalny. Z przodu bez problemu. Z powodu niewielkiej masy samochodu brak wspomagania przeszkadza tylko na parkingach. W czasie normalnej jazdy dobrze czuje się przez kierownicę co się dzieje z kołami. Brak ABS potrafi dać w kość w czasie zimy. Tym samochodem...
~Sebastian
Kombi 1.3 68KM 50kW
Dzieki cięzkim przyczepą często musiałem zmieniać przeguby.Teraz kiedy auto z obciażeniami jest oszczędzane,problem nie wystepuje.Zawieszenie jak w kazdym samochodzie.Jeżeli jeździ się po dziurach to należy częściej wymieniać końcówki.Ogólnie bez narzekań.Zwłaszcza,że ostatnio na jedną stronę za kpl.końcówek dałem 18,90 zł.Cena mówi sama za siebie a napewno na przynajmiej dwa lata przy dobrej jeździe będę miał święty spokój.
~Maksior
Kombi 1.3 68KM 50kW
Tragedia. Jedna wielka tragedia. Nieustające stuki w przednim zawieszeniu nie możliwe do usunięcia. Ten typ zawieszenia został przejęty od favoritki i nadal jest do d... Przednie amortyzatory są źle skonstruowane. Mi się w jednym z nich oberwał kielich, na którym się opierała sprężyna. Dziwna usterka - świadczy o trwałości i solidności tego pojazdu. Coś skrzypi w lewym wahaczu... nie mam siły więcej pisać
~Krystian Gdynia
Kombi 1.3 68KM 50kW
No nie jest to układ jezdny samochodu rajdowego bo Skoda takim nie jest ale przy dobrych oponach można całkiem dobrze i wygodnie jeździć. Wadą jest tylko dość niskie zawieszenie trzeba uważać na krawężniki. no i brak wspomagania skutkuje przyrostem masy mięśniowej w rękach (bez przesady). Manewrowanie w ciasnych zakamarkach miejskich np. na parkingach może być trudne dla drobnych kobiet.
~inhalt
Kombi 1.6 75KM 55kW
W porównaniu do Poloneza i Tico to rewelacja, ale klasa światowa nie została osiągnięta. Prowadzi się dość pewnie nawet na lekkich zakrętach, ale komfort jest niski. Do tego dochodzą stuki i szybkie zużycie elementów gumowych. układ kierowniczy ze wspomaganiem jest wystarczający żeby się nie męczyć, choć precyzja nie jest jego mocną stroną. Przy szybszej jeździe pojawiają się drgania na kierownicy.
~Iwona iwo.kk@interia.pl
Kombi 1.3 55KM 40kW
Nie gorzej niż w poprzednich autach czyli głównie skutki jeżdżenia po kiepskich drogach (gałki itp.). Nie mam wspomagania kierownicy i niestety czasem żałuję, bo gdy jest mało miejsca np. na parkingu to trzeba trochę pomanewrować. W poprzednim aucie miałam wspomaganie i taki sam manewr tam robiłam jednym cofnięciem a tu muszę czasami tył przód tył przód tył.
~DarQ_
Kombi 1.3 68KM 50kW
zawieszenie porażka, czego się nie wymieni zawsze hałasuje i coś stuka puka i wali, na szczęscie ceny części śmiesznie niskie... Auto powyżej 100km/h jest groźne, za miękki zawias który jednocześnie jest za twardy do wybierania dziur - dosłownie nonsens jak i te zawieszenie, w szybkich zakrętach ma się wrażenie że auto fiknie na dach;)
~Kamil Jasło
Kombi 1.3 68KM 50kW
tutaj to kiepsko coprawda zawieszenie nie jest sztywne i po zakrętach nie poszalejemy ale za to mozna liczyć na mały komfort jazdy.Cześci nie są drogie.Co się psuje to zazwyczaj końcówki drążków stabilizacyjnych.Przy załadowaniu po dach auta po 50 tys km trzeba wymienić amortyzatory(auto bazarowe) cena około 100 zł za 2 sztuki.
~Elvis1980
Kombi 1.3 68KM 50kW
Fela jeżdze tylko po dziurawych asfaltach, piaskach i betonówkach, błocie i sniegu. Jesli chodzi o zawieszenie, jest trwałe i dość twarde co mi sie podoba. Koszty wymiany sa śmiesznie tanie. Jedyne co mi sie nie podoba to to że przy całkowity załadowaniu bagażnika, tył siada a przód idzie w górę.
Skoda Felicia II Kombi