Lista ocen Skoda Favorit Kombi (70) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 64 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Marek
Kombi 1.3 54KM 40kW
Drobiazgi, drobiazgi i jeszcze raz drobiazgi. Trochę to denerwuje, bo zawsze jest coś do wkręcenia, dokręcenia, poprawienia(ostatnio sinik spr. szyby przód, silnik wycieraczki tył, silnik szyberdachu, światła tylne pgielne,św. cofania, uczczelki drzwi i szyb, wyłącznik elektromagnetyczny rozrusznika, podsufitka, schowek w bagazniku-to wszystko w ciągu wakacji-2 miesiące), ale to auto ma 13 lat i eksploatuję je non stop w każdych warunkach od...
~/jacek/m
Kombi 1.3 54KM 40kW
Instalacja elektryczna; płytka przekaźników ; trzeba totto wyciągnąć i poprawić wszystkie luty i kończy się dyskoteka; w wersji z nowsza tapicerką nic si enei dzieje wszystko trzyma si ekupy nic si enei łąmie ; jedyne co to odpada tapicerka klapy tylnej - ta akurat jest taka sama jak w starszym wykonaniu; jak się wszystko ddobrze przykreci to większych problemów nie ma; wkurzające włączniki świateł i ich poświetlenie(często pada) -załatwia np....
~Mirek
Kombi 1.3 54KM 40kW
Poza naturalnym zużyciem zawieszenia i wiekowością nie miałem z nią problemów. Dopiero na końcu zaczynała się z niej robić skarbonka. Pompa wodna, którą zj... mechanik przy próbie wymiany poduszki, wiatrak chłodnicy, podstawa pod gaźnik. Coż 30 tyś przejechałem bezawaryjnie i do samochodu raczej nie zaglądałem. No i oczywiście blachy. Ale jak na samchód który miał 11 lat - były super. Podłoga - żyleta.
~TAPTA
Kombi 1.3 63KM 46kW
zle wykonane przlaczniki, szesto sie lamaly; wlacznik swiatla na zapalke to powszechna praktyka (kiedys zapalka mi wyskoczyla i swiatlo zgaslo noca na zakrecie). Po wrzuceniu dwojki zapalal sie wsteczny. Drzwi lubily zamarzac. Klamki wewnetrzne urywaly sie. Bagaznik potrafil otwierac sie w trakcie jazdy (to problem u mojego znajomego, nie u mnie). Korozja w kazdym modelu w tych samych miejscach.
~querk
Kombi 1.3 63KM 46kW
Jeśli utrymuje sie auto w należytej kondycji i regularnie odwiedza mechanika to nie ma prawa się zepsuć. Nie mówimy oczywiście o naturalnie zuzywających się elementach jak amortyzatory, układ wydechowy czy sprzęgło, któro niestety przyszło mi wczoraj wymienić.
~lk@poczta.onet.pl
Kombi 1.3 54KM 40kW
Jestem 3 wlascicielem. Kupilem forman jak miala przejechane 60 000(tyle wskazywal licznik :)). Przez rok przejechalme poonad 40 tys. Wymienilem oprocz zwyklych materialow eksploatacyjnych- amortyzatory, tylnie zawieszenie, przegub. Koszt tych czesci to ok 1000 zł. Sami ocencie.
~g_b@wp.pl
Kombi 1.3 58KM 43kW
Same pierdoły... a to żarówka się spali, a to zamek podczas zimy odmówi posłuszeństwa (przez zaniedbanie, brak smarowania), gaźnik się zasyfi brudem z odmy. W sumie nic wielkiego i poważnego.
~Andrzej
Kombi 1.3 63KM 46kW
Często dojeżdzam do pracy na krótkich rasach , w warunkach zimowych bo w górach , jeszcze nigdy mnie nie zawiodła chociaż miałaby do tego powody. doskonałe auto do codziennej trudnej eksploatacji.
~cerleg1@o2.pl
Kombi 1.3 63KM 46kW
Dobijają drobiagi np czujniki temperatury lub wentylatora. Na naszych drogach należy zwracać uwagę na gumki wachaczy. Awarie włączników elektrycznych. Nic z czy nie można sopbie szybko poradzić.
~crazy.simon@interia.pl
Kombi 1.3 54KM 40kW
Rzeczywiście ciągle jest coś do zrobienia: klamka, żarówa tablicy rozdzielczej, opadająca klapa bagażnika, itp. Trochę uciążliwe ale bardziej psychicznie bo nie wpływa to zbytnio na użytkowanie samochodu.
Skoda Favorit Kombi