Lista ocen Skoda Fabia III Kombi 1.2 TSI 110KM 81kW 2014-2018 (11) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 10 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Skoda
Kombi 1.2 TSI 110KM 81kW
Zawieszenie ciut sztywne ale to zapewne wina większych niż w standardzie felg 16" i opon o niskim profilu. Dodatkowo auto trochę wąskie autko i z tego względu nie trzyma się zakrętów jak przyklejone. Bez obciążonego bagażnika tył wydaje się zbyt lekki ale to w końcu nie bolid F1 tylko Skoda Fabia.
~Fabiusz
Kombi 1.2 TSI 110KM 81kW
Można określić że daje radę. Tak naprawdę podczas jazdy próbnej byłem miło zaskoczony układem jezdnymi nadal ten stan się utrzymuje. nie wychyla się na zakrętach, można pewnie prowadzić auto nawet przy większych prędkościach.
~pawel182
Kombi 1.2 TSI 110KM 81kW
Samochód prowadzi się źle i bardzo mało precyzyjnie. Auto jest bardzo miękkie i strasznie przechyla się na zakrętach, przy czym z drugiej strony wcale nie jest komfortowe jakby mogło się wydawać.
~wojtek
Kombi 1.2 TSI 110KM 81kW
Odpowiednio dobrane do auta, sprężyste ,lekko sztywne , w zakrętach przewidywalne, w skrajnych sytuacjach-pewne ( zdarzyło mi się ominąć panią zapatrzoną w smartfona nagle wpadającą na jezdnię!)
~Darek
Kombi 1.2 TSI 110KM 81kW
Samochód dobrze się prowadzi. W mieście czy na autostradzie przy 140 nie ma niczego niepokojącego. Zawieszenie troszkę sztywne co można odczuć na dziurawych drogach w mojej wsi za to na autostradzie super.
~Sławek z Gdańska
Kombi 1.2 TSI 110KM 81kW
Jest dobrze ale mogłoby być nieco ciszej szczególnie na poprzecznych nierównościach. Natomiast jest komfortowo z tym że mam koła 15 calowe może dlatego, opony balony(wysoki profil).
~goliat173
Kombi 1.2 TSI 110KM 81kW
Pewne prowadzenie. Czuć elektroniczną szperę, wymga przyzwyczajenia i poznania auta. Bardzo zacieśnia zakręty, trochę nienaturalnie, ale da się to kontrolować.
~Piotr
Kombi 1.2 TSI 110KM 81kW
Układ jezdny dość precyzyjny, nie ma problemu z wyczuciem auta. Zawieszenie dość twarde, ale to typowe dla Skód, dobrze się prowadzi. Samochód bardzo zwrotny.
~bombadil
Kombi 1.2 TSI 110KM 81kW
Co prawda mam założone bardzo fajne opony, ale myślę że na gorszych też się dobrze prowadzi. Na razie nic nie puka. Zobaczymy po większym przebiegu.
~mijodl
Kombi 1.2 TSI 110KM 81kW
Nieźle wybiera nierówności, jak na mały rozstaw kół. Na zwykłym zawieszeniu przechyla się na trochę szybciej pokonywanych zakrętach.
Skoda Fabia III Kombi