Lista ocen Skoda Fabia II Kombi Facelifting 1.6 TDI CR DPF 90KM 66kW 2010-2014 (7) - Silnik

Na liście zabraknie 1 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Rafał S.
Kombi Facelifting 1.6 TDI CR DPF 90KM 66kW
Z plusów to na pewno dynamika. Jak na tą klasę auta, samochód całkiem dynamiczny. Jeśli chodzi o dynamikę, to mam wrażenie, że jeździło mi się lepiej niż Focusem z benzynowym 1.6 100KM. Na pewno Skoda ze swoimi 90KM miałą więcej mocy na autostradzie. Tam gdzie Focus już się kończył skoda jeszcze spokojnie przyspieszała. Także moment obrotowy diesla robi swoje. Z minusów to niestety usterki. Cieknąca pompa wody. Uszkodzony alternator. Problemy...
~Filip
Kombi Facelifting 1.6 TDI CR DPF 90KM 66kW
Taki przeciętny. Do spokojnej jazdy ok. Bezawaryjny, potrafi być oszczędny, jak się myśli w czasie jazdy. W sumie katuje go do oporu i nic się z nim nie dzieje. Nie chcą mi zmienić na nowy, bo nie generuje kosztów... Mamy w firmie Octavię 2 FL z tym silnikiem, 450 tys, i tez nic się nie dzieje...
~Paweł
Kombi Facelifting 1.6 TDI CR DPF 90KM 66kW
Silnik 1.6 TDI 90 KM bardzo dobrze sobie radzi z tym samochodem. Nie jest zawali drogą, a potrafi spalić 3.8 l/100km przy spokojnej jeździe ( sprawdzone np. na trasie Katowice-Ostróda ).
~Filip
Kombi Facelifting 1.6 TDI CR DPF 90KM 66kW
Nie za mocny, ale wystarczający do normalnej jazdy. Dość ekonomiczny i bezproblemowy. Jedyna awaria, to podkładka wtryskiwacza. 335 tys km. i nic, a męczę go strasznie.
~bulldog
Kombi Facelifting 1.6 TDI CR DPF 90KM 66kW
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.Silnik w porównaniu do 1.9 tdi pracuje bardzo cicho.I jest bardzo elastyczny.Nie ma wyraźnej turbo dziury,zbiera się od 1500 obrotów .
~sawa2204
Kombi Facelifting 1.6 TDI CR DPF 90KM 66kW
Gdyby nie awaria wtryskiwacza, dałbym 5/5. Najbardziej ekonomiczny silnik jaki spotkałem, do tego 90KM jakimś cudem wystarczało w tym samochodzie.
~Aijkia
Kombi Facelifting 1.6 TDI CR DPF 90KM 66kW
zero problemów, elastyczny i bardzo ekonomiczny
Skoda Fabia II Kombi Facelifting