Lista ocen Skoda Fabia II Hatchback Facelifting 1.2 TSI 105KM 77kW od 2010 (10) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 5 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Gigant
Hatchback Facelifting 1.2 TSI 105KM 77kW
Idealna. Ze światełek fabian startuje zawsze pierwszy. Gaz do połowy i buksują koła. Do 60 km/h rewelka. Skrzynia utrzymuje obroty ok 1800 przy spokojnym przyspieszaniu. Niestety nie mam łopatek wiec przy wyprzedzaniu potrafi szarpnąć bo zbija od razu 2 biegi w dół. Nie wymienia się w niej oleju co 30000km tak jak w DSG 6 biegowej. Nie ma wrażenia jakby jechało sie tramwajem czy skuterem jak w zwykłych automatach. Silnik przy tej skrzyni nie...
~lubliner
Hatchback Facelifting 1.2 TSI 105KM 77kW
Operując lewarkiem w sposób standardowy przełożenia wrzuca się lekko i precyzyjnie, gdy chcemy szarpnąć i szybko zmienić bieg czuć mały opór i coś w rodzaju sprężynowania. Brak 6. biegu mi nie przeszkadza, może przydałby się na ekspresowych i autostradach (u mnie może za 2 lata). Wsteczny czasem nie wchodzi za 1. razem, trzeba jeszcze raz nacisnąć sprzęgło.
~DarStefan
Hatchback Facelifting 1.2 TSI 105KM 77kW
po 1. wielki błąd Skody że nie ma 6 biegu - nie rozumiem bo Polo z tym silnikiem ma 2. W mojej Fabii mam wrażenie jak bym mieszał kijem w wiaderku budaprebu, trudno wyczuć drogi prowadzenia biegów, czasami szarpanie przy szybkiej zmianie z 1-2 - GENERALNIE DO POPRAWY
~Gryfita
Hatchback Facelifting 1.2 TSI 105KM 77kW
Skrzynia biegów pracuje bez zarzutu. Jak był całkiem nowy, miałem trudności z wrzuceniem wstecznego, ale to była tylko kwestia przestawienia się na volkswagenowską skrzynię biegów. Być może przydałaby się \"szóstka\", ale kto wtedy kupowałby polo?
~Imroath
Hatchback Facelifting 1.2 TSI 105KM 77kW
Skrzynia mogła by być 6cio zamiast 5cio biegowa, na pewno na trasie auto mogło by być dzieki temu ekonomiczniejsze. Poza tym do pracy skrzyni nie można mieć żadnych zastrzeżeń.
~A.D
Hatchback Facelifting 1.2 TSI 105KM 77kW
jest kiepska stawia opur a przy szybkich zmianach biegu potrafi nie wejść bieg w miescie to przawdziwa wada i niezwykly kłopot dla kierowcy
~podróżnik
Trochę brakuje 6, Piątka już od 60 km/h bez problemu, wsteczny do poprawki
~X
Hatchback Facelifting 1.2 TSI 105KM 77kW
fatalna auto ma 63 tyś km i naprawa ! !
~Wojtek
Hatchback Facelifting 1.2 TSI 105KM 77kW
Trochę za długie skoki lewarka.
~optymista
Bez zarzutu