Ocena kierowcy - Skoda Fabia I Sedan

Krzych, 20 lat temu
Silnik 1.4 68KM 50kW
Rok produkcji 2001
Skoda Fabia I Sedan 1.4 68KM 50kW 2001-2008 - Oceń swoje auto
Jak za te pieniądze to dobre auto. Kiedy je kupowałem w 2001 roku zapłaciłem około 39000 (Sedan Comfort) i w tym czasie w tej cenie i z tym wyposażeniem nie było zamiennika.
móglby nie wpadać w drgania na wolnych obrotach, ale niestety ten typ tak ma.
Nic ując nic dodac, działa bezproblemowo
Bardzo dobrze zestrojone zawieszenie, niestety problemy z trwałością niektórych jego części ( stabilizator, jego łączniki, elementy metalowo-gumowe), które bardzo szybko padły.
trochę utrudniona widoczność do tyłu,szczególnie w sedanie, a taki posiadam. Po prostu trzeba pamiętać, że jeszcze się ma troche tyłu i jeździć na lusterka boczne.
Wszystkie przełączniki tamś gdzie byc powinny, nic ująć nic dodać.
Mogłaby być troche wydajniejsza. Szczególnie to widać przy bardzo wilgotnym powietrzu i niskiej temperaturze, kiedy trzeba długo czekac na odparowanie szyb.
Jak na samochód tej wielkości w środku jest wystarczająco miejsca, może tylko z tyłu jest trochę za wąsko dla trzech osób.
Kiedy przesiadłem się do tego samochodu nie mogłem przyzwyczaić się, że przy 90 km/h prawie nie słychać silnika.
Przy spokojnym stylu jazdy naprawdę bardzo ekonomiczny - niskie spalanie, ceny napraw w miarę, tym bardziej, że do tej pory w większości przypadków udawalo się korzystać z "bodrej woli" SAP.
Mimo wszystko, pomimo pewnych niedociągnię, które mogę chyba uznać za wady wieku "niemowlęcego" samochód naprawdę niezły.
Wspomnane juz wcześniej usterki przedniego zawieszenia i żarówki świateł mijania, szczególnie lewa.
Jak do tej pory mnie nie zawiódł.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 68KM 50kW [l/100km]

6,3