: niezły silnik, dobrze sobie radzi z tym autkiem
: po 45 tys. odezwał sie włącznik stopu (ale na razie mu przeszło - bez wymiany)
po 3 latach użytkowania jestem zadowolony, chociaż mógłby być wygodniejszy (nie można chyba jednak za wiele wymagać od segmentu B), świetny bagażnik (440 litrów) i wreszcie żadna półka mi nie trzeszczy z tyłu
po odpaleniu czasami przez kilka sekund wyje pompa wodna; zastosowałem olej Castrol EDGE 0W40 i nie słychać zaworów po odpaleniu (przy oleju 5W30 było słychać); zaskoczył mnie (na +) elastycznością na 5 biegu przy wyprzedzaniu ze 120 - nieźle się zbiera
czasami zdarza się, że trzeba puścić i jeszcze raz wcisnąć sprzęgło przy wrzucaniu jedynki; poza tym bez zarzutu
trochę twarde zawieszenie, ale za to dobrze się trzyma drogi
przedni słupek przeszkadza (można nie zauważyć pieszego, trzeba się wychylać); tylne słupki szerokie, więc widoczność słaba
w zasadzie wszystko pod ręką ale zdarza mi się (rzadko) niechcący włączyć światła drogowe przy włączaniu kierunkowskazów; na początku troszkę małe pokrętełka (szczególnie dmuchawy) mi przeszkadzały
trzeba pilnować wymiany filtra kabinowego (wymieniam co rok), przegląd klimy co 2 lata i jest OK; zaskoczył mnie (na plus) tym, że włącza obieg wewnętrzny po wrzuceniu biegu wstecznego
przestrzeni z przodu wystarcza (mam 190 cm), z tym, że dla mnie za krótki (podparcie nóg) i zbyt twardy fotel - może o tym powinno być w ergonomii; z tyłu miejsca nie za wiele ale dla dwójki pasażerów powinno wystarczyć
dobrze wyciszony - wersja Elegance (nie wiem czy to od wersji zależy)
średnie zużycie paliwa: miasto - 7,5, trasa - 5,5, cykl mieszany - 6,5; 2 przegląd - ok. 550 zł w ASO; moje minimalne spalanie to 4,8 na odcinku 50 km
w tym segmencie i za tą cenę naprawdę nieźle, zwłaszcza że kupiłem samochód roczny
w zimie troszkę skrzypi na mocowaniach drążka stabilizatora
nie miałem poważnych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW