Mimo kilku drobnych wad samochód jest dobrze wykonany, pojemny, wygodny oraz jak na swoją klasę zapewniający spory komfort podróżowania.
Silnik jak na 64KM jest dosyć elastyczny oraz ekonomiczny. Wadą silnika jest niewątpliwie spory hałas oraz niska kultura pracy.
Bardzo wygodna i precyzyjna.
Zawieszenie jest dosyć twarde i to mi odpowiada, dobrze tłumi nierówności. Do układu kierowniczego nie mam żadnych zastrzeżeń.
Absolutnie nie przeszkadzają mi przytaczane wielokrotnie dosyć szerokie słupki a czujnik parkowania okazuje się bardzo przydatny.
Jak to w samochodach koncernu VW wszystko w zasięgu ręki i na swoim miejscu. Niewygodnie jest usytuowane jedynie pokrętło do zmiany pochylenia oparcia siedzenia.
Nie mam niestety klimatyzacji, ale ogrzewanie jest bardzo wydajne.
Z przodu ilość miejsca całkowicie wystarczająca. Z tyłu myślę, że też, biorąc pod uwagę, że to auto segmentu B.
Silnik niestety trochę słychać, jak to zwykle w przypadku silników 3-cylindrowych.
Na trasie około 6.5 litra, w mieście w korkach może wzrosnąć do 8-8.5.
Niecałe 40tys. zł za pojemnego sedana z całkiem niezłym wyposażeniem (wersja Ambiente) to kwota rozsądna.
Denerwujące są różnego rodzaju trzaski i drżenia dochodzące z kokpitu oraz tapicerki drzwi.
Jak dotąd nic.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 64KM 47kW