Ocena kierowcy - Skoda Fabia I Sedan

Prez, 18 lat temu
Silnik 1.2 i 64KM 47kW
Rok produkcji 2004
Skoda Fabia I Sedan 1.2 i 64KM 47kW 2003-2008 - Oceń swoje auto
W zasadzie to jest to bardzo udane autko i wystawiam mu 4+. Nie dostało 5, bo są małe duperelki typu piszczące, szorujace, hamulce, alarm sie przywiesi, coś tam skrzypnie w zawieszeniu od czasu do czasu. Nie są to jednak wielkie i uciążliwe sprawy i generalnie mają prawo wystąpić i występują w autach tej klasy. Samóchód pojemny (sedan), wygodny, bezpieczny, motorek daje radę, skrzynka bardzo dobrze zestrojona do tej mocy. Słowem samochodzik dla każdej młodej rodziny chcącej kupić nowe auto i dla każdego wogóle. Polceam
Naprawdę bardzo mi sie podoba, radzi sobie całkiem nieżle jak na taką wagę auta. Uważam że ocena 4 jest jak najbardziej sprawiedliwa.
Bez komentarza
Trzyma sie pewnie, nie mam czego sie czepić.
Z przodu ok, trochę przeszkadzają boczne słupki, ale to normalne, w obecnych samochodach mających wzmocnione karoserie. Z tyłu zwałaszcza w sedanie lipa, ale od czego jest czujnik parkowania :)
Klima jest OK, nadmuch, wydajny,szybko sie nagrzewa.
Z przodu przyjemnie, z tyłu trochę gorzej, ale da sie podróżówać nawet w długie trasy. Pod warunkiem ze masz klime
Wg mnie nie jest specjalnie głośny, tylko powżej 4krpm zaczyna hałasować mocniej, ale bez przesady.
Jak zawsze mogło by być mniejsze, ale w zasadzie to jestem zadowolony. Na trasie jakies 6 maks.6,5l, zazwyczaj 100-120Km/h Zależnie od warunków atmosferycznych i liczby osób podrózujących w aucie. Vmax 180kmh spalanie chwilowe 15l/100Km :)
NIe wiem jak w tym roku, ale w tamtym nie bylo lepszej promocji: 6kpln upsustu +opony zimowe gratis i jeszcze dało sie coś stargować już u dilera. Chociaż zawasze mogłbybyć tańszy :)
Na razie tylko autoalarm szfankował, jakieś małe piski w hamulcach i szorowanie klocków, ale TTTM, nie ma czym sie przejmować.
Nic takiego sie nie wydarzyło do tej pory, odpukać oby tak dalej.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 64KM 47kW [l/100km]

6,8