Lista ocen Seat Toledo IV (26) - Widoczność

Na liście zabraknie 7 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~jarni
Liftback 1.4 TSI 122KM 90kW
Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony - tyłu nic nie przesłania, można cofać komfortowo zarówno polegając na lusterkach jak i obracając się i po prostu patrząc wstecz. Wielkość bocznych lusterek jest odpowiednia, a gdy nie sięgną w dane miejsce, to można je sobie błyskawicznie, elektrycznie przestawić. Na zdanie uwagi zasługują również spryskiwacze i wycieraczki, które stanowią zgrany duet i paroma ruchami doprowadzają szybę do czystości.
~MEDUsA
Liftback 1.2 TSI 105KM 77kW
Z tyłu czujniki parkowania i pusty parking. Nauczyłem się jeździć na lusterkach. Mi to nie przeszkadza - o ile są czujniki! Z przodu lepiej niż w Leonie. (Tak na marginesie: tylko w pojazdach wojskowych widoczność może być gorsza niż w LEONie). Słupki specjalnie nie przeszkadzają.
~Tomasz K.
Liftback 1.6 TDI CR 105KM 77kW
Przydałaby się tylna wycieraczka podczas deszczu (była to opcja za dodatkową kasę, w aucie za prawie 70 tys. zł!). Światła mijania niezłe ale drogowe słabe. Boczne przednie szyby podatne na zabrudzenia podczas jazdy w złej pogodzie (deszcz/śnieg).
~Sobas
Liftback 1.2 TSI 85KM 63kW
moje pierwsze wrazenie przy jezdzie na wstecznym mala widocznosc do tylu, jednak po roku stwierdzam, ze to kwestia przyzwyczajenia. widocznosc dobra, bardzo poprawna przy wzroscie 183cm fotel kierowcy dalem do dolu by lepiej widziec sygnalizacje swietlna
~Krzysiek
Liftback 1.4 TSI 122KM 90kW
Dobra widoczność do przodu i na boki. Z widocznością do tyłu jest już nieco gorzej, ale tak to już bywa w nadwoziach typu liftback/sedan. Trzeba nauczyć się czuć przestrzeń tylnego kufra podczas cofania, albo zainwestować w czujniki parkowania.
~radomir_debek
Liftback Facelifting 1.4 TSI 125KM 92kW
Bardzo dobra przejrzystość nadwozia. Światła halogenowe jednak nie dają najlepszego oświetlenia drogi. Lusterka boczne są małe ale wystarczające do obserwacji sytuacji na drodze. Wycieraczka tylnej klapy jest niestety za dopłatą.
~Kamil
Liftback 1.2 TSI 90KM 66kW
Chyba największy atut tego auta do miasta. Widoczność mimo gabarytu jest bardzo dobra. Można by się przyczepić do widoczności lusterka wstecznego ale to normalne dla sedanów/liftbacków.
~Mateusz.Ż
Liftback 1.4 TSI 122KM 90kW
Widoczność w nowym Toledo jest dobra we wszystkich kierunkach, a możliwość swobodnej konfiguracji pozycji fotela pozwoli na uzyskanie wygodnej pozycji za kierownicą dla każdego kierowcy.
~BPZ1985
Liftback Facelifting 1.0 EcoTSI 110KM 81kW
Wszystko ok. Przyzwyczaiłem się już do niego choć w porównaniu z moim poprzednim autem (Golf IV) jest to pojazd przede wszystkim dłuższy. Czujniki parkowania dają radę.
~MrMagic
Liftback 1.4 TSI 122KM 90kW
Ponownie, tylko dobrze. Nie można dokupić czujników parkowania z przodu, tak jak kamery cofania. Człowiek przyzwyczaja się do takich małych, ale przydatnych rzeczy :)