Lista ocen Seat Toledo IV (21) - Ergonomia

Na liście zabraknie 12 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Krzysiek
Liftback 1.4 TSI 122KM 90kW
Wszystko jest na swoim miejscu, stonowane, bez szaleństw i udziwnień. Na pierwszy rzut oka widać, że wnętrze i materiały nie są zbyt wysokobudżetowe. Deska rozdzielcza wykonana z twardego plastiku i tylko podłokietniki mamy miękkie. Rozłożony podłokietnik opada niemalże na dźwignię hamulca ręcznego, przez co jego zaciąganie w razie potrzeby jest utrudnione. Odpowiednie dla mnie ustawienie kierownicy i fotela sprawia, że nie widać informacji i...
~Mateusz.Ż
Liftback 1.4 TSI 122KM 90kW
Ergonomia nie budzi żadnych zastrzeżeń. Wszystko jest na swoim miejscu, bez zbędnego kombinowania. Deska rozdzielcza tak jak cały samochód jest raczej stonowana, żeby nie pokusić się o określenie nudna. Niestety, wykonanie wnętrza prosi o wybaczenie. Pierwsze wrażenie kokpit robi naprawdę pozytywne, dopóki nie dotknie się materiałów z których został wykonany. Plastiki są naprawdę twarde i niezbyt dobrej jakości.
~MEDUsA
Liftback 1.2 TSI 105KM 77kW
Ja tutaj miałem wszystko pod ręką. Aż za bardzo. W mieście podłokietnik przedni mało wygodny. Trochę przeszkadza. Dostępność do kubków z przodu przy 3 i 5 biegu problematyczne. Na szczęście była 6. Gdyby nie to, byłoby bardzo dobrze. Razi tylko ten wszechobecny twardy plastik, także na drzwiach, zamiast tkaniny. Duży (głęboki) schowek "na rękawiczki".
~opoiko
Liftback 1.6 TDI CR 105KM 77kW
Dobrze ale bez wodotrysków. Wszystko na swoim miejscu. Dobrze widoczne zegary i komunikaty wyświetlane przez komputer pokładowy. Oparcia nałokcie mogłyby być bardziej miękkie. Długa jazda nie męczy. Sporo miejsca dla kierowcy i trzech pasażerów. Podłokietnik w tylnej kanapie z mocowaniami na kubki - super. W tej klasie rzadko spotykane.
~Bartosz
Liftback 1.2 TSI 105KM 77kW
Wszystko na swoim miejscu, trochę za twarde plastiki ale ładne kolorystycznie (wersja style, szaro - czarne wnętrze), posrebrzane elementy sprawiają że auto wygląda na droższe niż jest w rzeczywistości. Pod względem wykonczenia wnętrza lepiej dopracowany niż bliźniacza Skoda Rapid. Plus za podłokietniki z przodu i z tyłu
~radomir_debek
Liftback Facelifting 1.4 TSI 125KM 92kW
Wnętrze jest dosyć wąskie, podróże tylko w 4 osoby. Zegary jak w Leonie czyli jest ładnie. Czarny dekor niestety szybko się palcuje. Wersja FRline ma dyskretne oświetlenie LEDem. Fotele w tej wersji są ładne ale średnio wygodne. Wnętrze zdecydowanie ładniejsze w tej wersji niż w podstawowej.
~MrMagic
Liftback 1.4 TSI 122KM 90kW
Na pierwszy rzut oka bez zarzutu, po dłuższym okresie użytkowania pojawiają się pewne zgrzyty - uchwyt na kubki zasłonięty jest przez lewarek skrzyni biegów, więc mając duży kubek nie sposóg go tam wcisnąć. Jeśli mamy dużego smartphone'a, umieszczenie go tam też nie będzie łatwe.
~Tomasz K.
Liftback 1.6 TDI CR 105KM 77kW
Ergonomia wzorowa, obsługa łatwa. Nie mam podłokietnika z przodu ale jak sprawdzałem to utrudnia on zapinanie pasów bezpieczeństwa. Minusem jest zamek pokrywy bagażnika, o który już wielokrotnie uderzyłem się boleśnie w głowę (mam 185cm).
~Sobas
Liftback 1.2 TSI 85KM 63kW
przyciski na kierowniczy umozliwiaja dosiegniecie kazdej funkcji w aucie, jedyny minus, schowek tak gleboki, ze z miejsca kierowcy prawie niemozliwe jest wyciagniecie czegos z samego tylu schowka podlokietnik pojemny i wygodny
~Konrad
Liftback 1.6 TDI 115KM 85kW
kupiłem ten model ze zwgledu na wnętrze własnie i sie nie zawiodłem. Komputer pokładowy wszystko podpowie co widac takze na wyswietlaczu obok zegarów. Mega schowek w podsufitce na okulary