Lista ocen Seat Toledo II 1.6 16V 105KM 77kW 1999-2004 (39) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 69 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Malenky
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
jest dobrze niema sie do czego przyczepic jedynie nalezy dbac o klime bo ja 4 lata nie czysciłem i tak wali ze juz nie idzie tego doprowadzic do ładu. Czysciłem parownik i tunele a Ciagle smród niesamowity jak sie wyłączy klime. TRZEBA na bierzaco ozonowac i czyscic:) po nabiciu do pełna przy temp 30st C w cieniu w trakcie ozonowania pomiar przy kratce wykazał 4st C !:) sam pan od klimatyzacji był zdziwiony:)
~Chelmik
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
Szybciutko się nagrzewa , ok 5 km i 90 stopni , klimatyzacja zwiększa spalanie o ok litr ale to normalne , kupiłem i była nabita w 50 procentach i wystarczyło na 6 lat , wylany panel zasłania stopnień natężenia nawiewu ale to akurat słychać więc da się żyć fajnie działa automatyczna klimatyzacja
~Filipipi
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
grzeje bardzo dobrze mimo ze silnik sie powoli nagrzewa, schlodzic tez niezle potrafi, mam climatronic i ogolnie calos jest naprawde wydajna, tylko brakuje mi przycisku do wylanczania climatronika musze caly cas naciskac - az zniknie wszystko.
~malenky matuszaka1000@wp.pl
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
zima cieplutko silnik bardzo szybko się nagrzewa a latem klima chłodzi wnętrze. Mogła by być nieco mocniejsza żeby krócej się chłodziło gdy auto stoi na słońcu latem na parkingu i wewnątrz nie idzie oddychać.
~Pablo
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
U mnie jest climatronic. Naprawdę inteligentny system. Szyby nigdy nie parują, a wnetrze szybko się nagrzewa. Choć i tak uważam, że manual jest lepszy :D
~Darek
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
chyciaż przy opadach atmosferycznych musi być włączona klima lub minimalnie uchylona któraś z szyb, ponieważ szyby od środka się parują
~peruła
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
klimatronik piękna sprawa, chłodzi w momencie(aż sam się dziwie, że tak szybko zaczyna chłodzić nawet po dłuższym postoju). W zimie piecyk w środku
~anlipinski@op.pl
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
Działanie bezproblemowe, ale w climatroniku wkurzająca jest blokada włączenia klimy przy temperaturze poniżej +5 st. C.
~Kris
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
Klimatzyacja jak i ogryewanie rewelaczjne. Latem moment schadya auto a yim bardyo syzbbo nagryewa wntr
Dziennik kosztów dla Seat Toledo II 1.6 16V 105KM 77kW
6,7
7,7
~kondziu46
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
Ogrzewanie działa dobrze. Zimą dość szybko odmraża szyby, brakuje podrzewanych lusterek.