Lista ocen Seat Toledo II 1.6 16V 105KM 77kW 1999-2004 (44) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 64 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Malenky
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
Układ jezdny komfortowy nie jest niema sie co oszzukiwac. Ja mam dodatkowo felgi 18cali wiec juz całkiem jak taczka. Ale ma swoje plusy. Jest niesamowicie tanie w naprawie:) praktycznie zuzywaja sie tylko i wyłącznie sworznie które oryginalne kosztuja 70zł :) ja zrobiłem gumy na wahaczach jak go kupiłem(ok500zł z robocizna) i 6 rok mam spokoj. z tyłu nigdy nie roiłem nic oprócz 2 amortyzatorów za 50zł szt:) przy normalnych kołach swoznie...
~malenky matuszaka1000@wp.pl
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
Bardzo udany układ jezdny....samochód prowadzi się precyzyjnie i reaguje na każde nawet najmniejsze ruchy kierownica....zawieszenie dość sztywne ale zarazem komfortowe.problemem sa tylko tuleje gumowe w przednim zawieszeniu które gdy się zużyją skrzypią jak dorożka w górach i trzeba je natychmiast zmienić
~Pablo
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
Precyzyjny układ kierowniczy. Samochód dobrze trzyma się drogi. Poza tym solidny. Przez 4 lata nie wymieniłem żadnego elementu. Oczywiście trzeba pamiętać, że ocena doskonale to ocena na tle konkurencji. Mam tu na myśli Corolla, Civic sedan, Astra..
~Mondek
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
Rewelka, z dużym zapasem, to samo zawieszenie co w Audi TT. Opony 195/15/60 - standartowe spokojnie wystarczają. Świetnie trzyma się drogi, w szybkich zakrętach pochyla się jedynie karoseria. Zawieszenie to największy plus tego modelu.
~Chelmik
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
Dobrze się prowadzi , kontrola trakcji pomaga w zimie gdy się mieszka w górach , ale przy podjazdach lepiej wyłączyć bo silnik przy esp zrzuca obroty i nie można się rozpędzić , samochód stabilny chociaż dość nisko zawieszony
~Mat.
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
bardzo dodry układ jezdny zarówno do spokojnej jak i bardziej dynamicznej jazdy, w każdym razie w ramach możliwości tego silnika. Doskonałe tłumienie różnych nierówności na naszych drogach miejskich i wiejskich :)
~olo
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
Na początku wydawał mi się zbyt twardy, ale to chyba skutek przesiadki z Renówki. Bardzo dobrze trzyma się na zakrętach, pewny przy predkościach autostradowych, dobry komfort i cicha praca
~kiedros2@wp.pl
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
Jak na taki prosty układ jest rewelacja. Zestrojony sportowo. Słabo wybiera nierówności ale daje super wyczucie drogi. Coś za coś. Tani w naprawach. Nisko położony.
~anlipinski@op.pl
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
Odpowiednio sztywne zawieszenie jak na auto rodzinne, przy wymianie opon wskazane obniżenie profilu, bo standardowe 65 to trochę za dużo, układ kierowniczy normalny.

Usterki Seat Toledo II

Liczba wpisów: 28

Seat Toledo II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~mariusz
Sedan 1.6 16V 105KM 77kW
Dla mnie trochę za miękkie zawieszenie w podróży to komfort , ale na zakrętach trzeba uważać. Na zakrętach, na poprzecznej nierówności tył auta zjeżdża z toru.