Lista ocen Seat Tarraco (8) - Silnik

Na liście zabraknie 6 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Michał
SUV 2.0 TDI 190KM 140kW
Mogę ocenić silnik dosyć wnikliwie ponieważ poprzednie auto (Octavia 3) posiadała ten sam, z tą różnicą, że 150 koni a nie 190... W tarraco jest inaczej zestrojony i rzecz jasna bardziej paliwożerny. Tak czy inaczej 190 koni przy tej wielkości auta, jest to absolutne minimum ale sprawia, że Tarraco jest dynamiczne i zarazem ekonomiczne jak na te wymiary i wagę, biorąc również pod uwagę napęd 4x4.
~Jakub trzaska
SUV 1.5 EcoTSI EVO 150KM 110kW
Oszczędny, daje rady, ale pewnie większy byłby dobrym wyborem. Trzeba się długo przyzwyczajać do jego charakterystyki. Potem jest naprawdę ok jeżeli ktoś lubi spokojna jazdę. Jeżeli lubi depnąć polecam inny silnik.
~Adbur
SUV Plug-In 1.4 e-HYBRID 245KM 180kW
Super współpraca pomiędzy elektrykiem a 150 konną spalinowką. Spalanie od 2L (jazda hybrydowa po mieście z w pełni naładowanymi akumulatorami) do 13L na rozradowane baterii i 160km/h na „niemieckiej” autostradzie.
~filip35g
SUV 2.0 TDI 150KM 110kW
Uważam, że daje radę. Prędkość maksymalną osiąga szybko i bez problemu. Można się zagapić zanim się człowiek zorientuje, że to już... na starcie dynamiczny, zrywny.
~Łukasz
SUV 2.0 TDI 150KM 110kW
Bez zastrzeżeń, dokładnie taki jakiego się spodziewałem, żadna hybryda plug in nie spali mniej paliwa
~Konrad Bielsko-Biała
SUV 1.5 EcoTSI EVO 150KM 110kW
Fajnie się rozpędza. Spalanie 8l/100 km przy normalnej jeździe.
~darek sopot
SUV 2.0 TDI 190KM 140kW
praca, moc ok, szkoda, że tyle potrafi...wypić
~emil_d
SUV 2.0 TSI 190KM 140kW
Elastyczny, dobrze zestrojony ze skrzynią DSG.