Lista ocen Seat Leon II 2.0 TDI 140KM 103kW 2005-2012 (17) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 17 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~eLPe
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Bardzo przyjemny opór. Dobre manewrowanie. Robi się to ciężej od przeciętnych aut, ale przy większych prędkościach dziękuje za to. Do 170 jest super. Potem już zaczyna się myszkowanie. A mam opony Hankook Kinergy 4S, czyli całoroczniaki nr 2 albo 3 na świecie. Tylko Conti jest przed nimi. Michelin od 15 lat to syf, a od 10 jest poniżej Dębicy. A ceny chore. Szkoda, że tłumienie słabe. No ale coś za coś.
~Mariusz
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Tu już jest bardzo dobrze. Bardzo mocny punkt leona. Samochód świetnie się prowadzi, bardzo dobrze trzymna się w zakrętach (szczególnie na niskoprofilówkach i 18") kiedy gość za tobą musi ścinać zakręty, ty jedziejsz jak po sznurku. Zawieszeni jest sztywno zestrojone i to czuć (szcególnie na naszych drogach) szczególnie na letnich 18" (i zimowych 17").
~dinexxx
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Tu powinno być 4,5 niestety nie ma takiej oceny. Układ jest niesamowicie precyzyjny, super się prowadzi, tym bardziej na 17 calowych felgach. Minusem jest twardość zawieszenia, na początku myślałem że mam jakieś lekko sportowe, lecz Pan z serwisu Seata mnie wyprowadził z błędu (ten typ tak ma). Podobno w nowym modelu po lifcie to troszkę poprawiono.
~squalo.ndk@gmail.com
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Jak na tą klasę samochodu bardzo dobre zawieszenie, czułość układu kierowniczego oraz szybkość reakcji jest naprawdę dobra, przy większych prędkościach działa z przyjemnym oporem. Przynajmniej w wersji Sport i jak na tą klasę auta. Oczywiście wszystko należy brać przez pryzmat i nie porównuje tego samochodu do innych \"lepszych samochodów\".
~zulus
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Tu już jest naprawdę bardzo dobrze. Samochód świetnie się prowadzi, jest dość precyzyjny w zakrętach. Zawieszeni jest dość sztywno zestrojone i na gorszych nawierzchniach trochę buja na boki. Wprawdzie wspomaganie mogło by trochę mniej ingerować ale wtedy gorzej by było manewrować pod marketem:)
~attmann
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Układ jezdny to rewelacja. Układ kierowniczy też. Te dwa połączenia pozwala prowadzić to auto jak bolid. Szczególnie na zakrętach. Tylko te zakręty muszą być gładkie. Ani takie są u nas, ani takie w Słowacji i w Czechach też.Ale to wspomaganie układu kierowniczego progresywne - to jest to!
~Paweł
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Prowadzi sie bardzo dobrze ale jest twardy. Może nie przesadnie twardy ale pewnie wielu bedzie to przeszkadzać. Ponadto dosyć głośno hałasuje na nierównościach i słychać szum opon. Układ kierowniczy przeciętny - w Focusie był bardziej precyzyjny i wydaje mi sie ze szybciej reagował na ruch kierownicą.
~pwn2002@wp.pl
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
W porównaniu z fiatem czy reno, fordem a nawet VW twardsze zawieszenie. Przesiadając się do leona trzeba się przyzwyczaic, ale przez jego twarde zawieszenie nie buja się i nie wychyla np na zakrętach , a przy oponkach 225/45 R17 trzyma się drogi jak przyklejony
~Tomek
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Dla mnie perfekcja, trzyma sie drogi jak po budaprenie, ma się wrażenie jakby był to większy gokart. Na prawdę ciężko go wyprowadzić z równowagi, zresztą jak coś to jest ESP. Jedymy minus to to że auto jest dość twarde, ale coś za coś.

Usterki Seat Leon II

Liczba wpisów: 26

Seat Leon II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~caddy@op.pl
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Wersja sport wiec obnizona i wielkimi felgami i niskoprofilowymi oponami. Doskonale sie trzyma drogi i lata po kazdych zakretach. Nie lubi dziur. Nie jezdze w Polsce i nie mam pojecia jakby sie zachowywal. Podejrzewam ze fatalnie.