Lista ocen Seat Leon II 2.0 TDI 140KM 103kW 2005-2012 (12) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 22 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Jarek
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Jedyna usterka jaką miałem to łożysko tylnego koła ,którego życie po prostu dobiegła końca i strasznie szumiało. Koszt to około 250zł (orginalne).Jedyna poważniejsza usterka to błąd komputera turbodoładowania- nagle totalny brak mocy - samochód rozpędzał się do max 65km/h i zajmowało to około 40 s ;] - trzeba podłączyć komputer i skasować błąd -cena zależy od serwisu ale około 50 zł.
~squalo.ndk@gmail.com
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Wymiana głowicy przy 50tyś. kilometrów, nieszczelna turbina. Chyba mówi to samo za siebie... Co prawda samochód został z czpiowany na 180KM, ale zostało to zrobione w salonie i z taką mocą samochód odebrałem nowy z salonu. Wiec skoro takie wynikły konsekwencje tego salon powinien mnie poinformować o możliwości wystąpienia tych usterek przy tak małym przebiegu.
~Tomek
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Pojawił się dziwny dzwięk przy małych obrotach, serwis wymienił turbinę ( jakieś luzy). Całe szczęście że ma gwarancję, z drugiej strony mój styl jazdy no i nie zawsze się stosowałem do zaleceń ( nie gaś silnika od razu po agresywnej jeżdzie, daj mu chwilę popracować)
~eLPe
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
O dziwo brak. No pompka sprzęgła lekko przestraszyła. Turbo daje już pierwsze oznaki. Choć go nie winię. Przebieg jest oryginalny i ma już ona prawo. Pojeździ jeszcze z pół roku do roku, nim będą poważne objawy.
~jm230
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
zadnych problemow, wymiana materialow eksploatacyjnych- olej , filtry , klocki i tarcze ham.
~DUCH
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Mam 3 letnie auto po 68000 km i wszystko działa bez problemów.
~pwn2002@wp.pl
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
straszą o turbinach - nie miałem jeszcze żadnej awarii
~Henryk -Toledo-Leon.
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Nic się nie dzieje,pojeżdzimy zobaczymy.
~floreku
Pompowtryski.