Lista ocen Seat Leon II 2.0 TDI 140KM 103kW 2005-2012 (15) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 19 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~eLPe
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Elektryka żyje swoim życiem. No ale 200+ tys przebiegu i 10+ lat. Gdybym wierzył w polskie mity, to VAGi wszelkie, BMW z Mercem i Ford byłyby moimi bóstwami. Tymczasem Peugoty są dużo trwalsze. Renault ma czasem lepszą elektrykę. Dacia w środku chociaż z gumy prestiżowo nie obłazi. Volvo oferuje wyższy komfort. Alfa rzadziej lata lawetami od nowiutkich bawarek. W moim szajeją wycieraczki, pipczyk od pasów, check od egr, klamka prawy tył...
~Mariusz
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Poważnych usterek brak (i oby tak dalej). Po zakupie wymieniłem przepustnicę (uszkodzona, ale to podobno częsta przypadłość tego modelu). Poza tym wymieniene oleje, filtry i części eksploatacyjne. Dobry i duży dostęp do cześci.
~Jarek
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
prawy tylny głośnik trochę trzeszczał, wymiana jakiejś cewki -koszt 15 pln. Silniczek wycieraczki tylnej (podobno zawodzi w każdym Seacie) -można kupować zestaw naprawczy ale nowy oryginalny to 150zł więc nie opłaca się kombinować.
~zulus
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Na razie nic mi się nie zepsuło więc nie znam kosztów. Generalnie dostępność części grupy VW jest ogromna więc i ceny są konkurencyjne.
~Paweł
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Awaria pilota alarmu (alarm fabryczny Seata). Efekt laweta bo sie nie dało rozbroić na miejscu. Takie uroki niemiecko hiszpańskiej technologii.
~tom
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
na serwisowanie alfy 156 rocznie wydawałem około 2 tyś ,auto nigdy mnie nie zawiodło .myśle że tutaj nie będzie gorzej
~Tomek
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Póki co odpukać, auto ma 50 tys. a nadal wydaje się jak nowe. Wszystko pracuje tak jak ma być
~DUCH
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Mam 3 letnie auto po 68000 km i wszystko działa bez problemów.
~Ircyn
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Niezawodność - Za krótko go mam by coś pisać o niezawodności.
Dziennik kosztów dla Seat Leon II 2.0 TDI 140KM 103kW
6,8
~caddy@op.pl
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Nie ma sie co psuc, jescze nie ma roku