Lista ocen Seat Leon I Hatchback (252) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 335 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~wkdk@wp.pl
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
No cóż, jeśli chodzi o sam silnik to nie wiem czy da się go bardziej wyciszyć :P Słychać ewidentnie klekot w porównaniu do benzyny to powiem, że głośno. Mogłem ostatnio porównać wyciszenie leona z focusem też w dieslu, i focus tu wygrywa... Jednak mi to absolutnie nie przeszkadza, a powiem więcej lubię słyszeć jak silniczek mi klekocze :D Jeśli chodzi o wyciszenie kabiny podczas szybszej jazdy to od 140 km/h słychać pęd powietrza. Do...
~Patryk
Hatchback 1.6 100KM 74kW
Wyciszenie w środku dołączające nas od dźwięków z zewnątrz jest znośne. Przy 140 da się komfortowo jechać. Jednak gdy mówimy o wyciszeniu drzwi pod względem słuchania muzyki to tu jest juz trochę gorzej. U mnie akurat drzwi kierowcy postanowiły, że będą wibrować przy każdym basie, przez co nie dało się słuchać głośniej muzyki. Problem rozwiązała skrzynia basowa w bagażniku. Ściągamy bass z głośników w drzwiach i możemy się cieszyć naprawdę...
~posz85
Hatchback 1.8 T Cupra R 225KM 165kW
Zwracając uwagę na to że auto ma sportowy układ wydechowy to w aucie jest cichutko, dopiero jak bardziej pogonimy go po obrotomierzu to wtedy do wnętrza przedostaje się miły dla ucha pomruk. Na zewnątrz przy ostrych przyśpieszeniach ludzie się oglądają, ale wydaje mi się że raczej z ciekawości niż z pogardy na ryczący wiejski tuning. W końcu wszystko było montowane oryginalnie to o jakimś ryczeniu nie ma mowy ani o żadnym wiejskim tuningu.
~Bartek D.
Hatchback 1.9 TDI 90KM 66kW
Z kodu VIN wyczytałem że mam jakieś dodatkowe wyciszenie komory silnika (chyba jest to dodatkowa gąbka pod pokrywą silnika??), ogólnie jest dobrze, w środku na trasie jest cichy, tylko na zawnątrz trochę klekocze. Spasowanie elementów ok, tylko uchwyty w drzwiach trzeszczą...i popielniczka tłucze przy małych wstrząsach więc mam mieszane uczucia, a przejechane tylko 85 tys.
~Robert Parys - GG 5475356
Hatchback 1.9 TDI 90KM 66kW
Wyciszenie naprawdę super, lepsze niż w Octavii z tym samym silnikiem (porównywałem oba auta). Leon ma dodatkowe uszczelki na drzwiach, komorze silnika i w tunelu środkowym. Generalnie jest super, choć oczywiście na zimnym silniku słychać charakterystyczny klekocik. Po nagrzaniu się silnika jest cicho, przy prędkościach rzędu 140-150 km/h można rozmawiać swobodnie.
~Kyniu113
Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW
Do 100km na godzinę bez gwałtownego przyspieszania w aucie można mówić szeptem.Przy gwałtownym przyspieszaniu słychać silnik i choć mi to nie przeszkadza to innym może być to już nie w smak.Nie wiem jak jest w wersji z silnikiem benzynowym, ale da się z tym żyć.Mogłoby być odrobinę lepiej ale to nie jest auto klasy premium więc narzekał też nie będę.
~Gabriel
Hatchback 1.8 20V 125KM 92kW
Do 3000 obrotów na minutę silnika nie słychać praktycznie wcale. Od 120 km/h słychać go już głośno. Jeśli chodzi o dźwięk wiatru to moim zdaniem jest dobrze. W samochodzie jest naprawdę cicho do 100 km/h, czasem z zewnątrz nie słychać nic. Bardzo głośno jest za to na nierównej drodze, np na wysypanej kamieniami.
~Tomek
Hatchback 1.9 TDI 150KM 110kW
Mi nie przeszkadzalo, ale odkad mam 2 dzieci to jest to bardzo duzy minus( dziecko z tylu przy jezdzie powyzej 130 km/h sie budzi, a zona nie slyszy co do niej mowie ). Bardzo duze znaczenie maja opony ( na 225/45 r17 goodyear f1 nie dalo sie jezdzic, na nowych dunlopach, verdstein lub yohchama juz bylo znosnie)
~leonowicz
Hatchback 1.6 105KM 77kW
chybna jak w wiekszosci aut tej klasy. Jak stoi to nieraz nawet nie slychac silnika. Do 120 tez jest dobrze i w miare cicho, powyzej tej predkości zaczyna sie troche glosniej. Ale tak jak pisalem kazde auto w tej klasie tak ma. To nie jest audo A8 ze jedziemy 180km i jest cisza i spokoj tak ze mozna medytować.
Dziennik kosztów dla Seat Leon I Hatchback
6,6
8,3
10,6
~V
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Wyciszenie jest skuteczne. Zastosowano dość obficie fabryczne maty w kluczowych punktach. Zaryzykuje stwierdzenie, że jest ciszej niż w Focusie i Octavii z silnikami disela. Podczas szybkiej jazdy nie gwiżdże i nie szumi. Szczególnie zimne TDI jest jednak słyszalne w środku. Trzeba się przyzwyczaić. Jedni są w stanie inni nie :-)
Seat Leon I Hatchback