Lista ocen Seat Ibiza IV Cupra (7) - Układ jezdny

~Szymon Kowalczyk
Cupra 1.4 BT 180KM 132kW
Typowa wyścigówka. Cupra jest bardzo twarda, więc na równej drodze prowadzi się idealnie. Da się jeździć na co dzień, ale nie polecam osobom o słabych nerwach. Podwozie solidnie trzęsie, a na większych wybojach trochę hałasuje. Układ kierowniczy mógłby być słabiej wspomagany.
~Andrzej Dardziński
Cupra 1.4 BT 180KM 132kW
Mogłoby być lepiej. Zawieszenie jest twarde - sprawdza się na równych drogach, ale na wybojach Ibiza staje się nerwowa. Układ kierowniczy jest precyzyjny, ale elektryczne wspomaganie skutecznie utrudnia wyczucie reakcji i limitu przyczepnosci.
~Tomasz
Cupra 1.8 TSI 192KM 141kW
Doszedłem do wniosku, że w warunkach miejskich nie jestem w stanie wyprowadzić tego autka z równowagi. Układ jezdny jak również nieinwazyjna kontrola trakcji daje dużo pewności na drodze.
~piotr leszek
Cupra 1.4 BT 180KM 132kW
No niestety. Robi się głośny od 120 km/h. Na autostradzie czuć, że jest średnio przyssany do drogi. Przy 140 km/h to już się robi niemiłe. Dla mnie auto do miasta. Małe, zwinne, szybkie.
~Jan Filikiewicz
Cupra 1.4 BT 180KM 132kW
Tu niestety jest przeciętnie. Układ kierowniczy daje marne wyczucie tego, po czym aktualnie się poruszamy. W Cuprze spodziewałem się żylety reagującej na każdy najmniejszy skręt.
~Michał Rogacki
Cupra 1.4 BT 180KM 132kW
Zawieszenie i układ hamulcowy - bez zastrzeżeń. Szkoda, że spora siła wspomagania utrudnia wyczucie, co dzieje się z kołami.
~Tomek Andrzejewski
Cupra 1.4 BT 180KM 132kW
Bardzo twarde zawieszenie średnio sprawdza się na polskich drogach.
Seat Ibiza IV Cupra