Lista ocen Seat Ibiza IV Cupra (7) - Ergonomia

~Szymon Kowalczyk
Cupra 1.4 BT 180KM 132kW
Początkowo szukałem przycisku do włączania ogrzewania tylnej szyby. Jest niewielki i umieszczony na tunelu środkowym. Poza tym ? bez niespodzianek. Szkoda, że brakuje gniazda USB, a przyciski do sterowania radio nie znalazły się na kierownicy, tylko ukrytym za nią pilocie.
~Andrzej Dardziński
Cupra 1.4 BT 180KM 132kW
Przestarzały pilot audio, brak USB, małe schowki, przycisk podgrzewania tylnej szyby na tunelu środkowym, mały bagażnik z akumulatorem pod kołem zapasowym... Seat mógłby się bardziej postarać;)
~Tomasz
Cupra 1.8 TSI 192KM 141kW
Dużo schowków, haczyków i innych udogodnień, które mają na celu przytrzymanie przewożonych rzeczy w miejscu tak aby nie ruszały się podczas sportowej jazdy.
~piotr leszek
Cupra 1.4 BT 180KM 132kW
Sterowanie multimediami średnie. Nawigacja ( mam dedykowanego Garmina, integrującego się z autem przez specjalny uchwyt) wolna, i słaba w obsłudze.
~Michał Rogacki
Cupra 1.4 BT 180KM 132kW
W tej kategorii Ibiza nie zachwyca. Największą wpadką jest pilot do sterowania audio. Ukryty za kierownicą, więc przyciski nie są widoczne.
~Jan Filikiewicz
Cupra 1.4 BT 180KM 132kW
Brak wielofunkcyjnej kierownicy oraz dość małe fotele, to dwie główne wady. Poza tym wszystko uporządkowane i łatwe w obsłudze.
~Tomek Andrzejewski
Kokpit jest uporządkowany i prosty w obsłudze. Brakuje schowków, gniazda USB :(