Lista ocen Seat Ibiza III 1.4 16V 75KM 55kW 2001-2006 (74) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 84 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Adam
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
OK . Lekki pomruk silnika i to jest to. Jeszcze nie jechałem nim ponad 100 km/h bo go docieram LUDZIE - nie róbcie błędu jaki urzytkownicy robią w większości !!!!!!!!!!!!!!!! Samochód mimo przejścia hamowni czy testów fabrycznych nie jest dotarty - słowa ludzi i mechaników z salonu , że " po wyjechaniu ode mnie z salonu może pan jechać ile fabryka dała " TO BZDURA !!!!!! Przez kilka tygodni ( do ok 2000 km ) silnik pracuje na oleju mineralnym...
~Pangia
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Był mały problem z uszczelką lewych przednich drzwi, przez co był świst w aucie i do środka ciekła woda, a przy dużej ulewie po prostu się lało – raz w trasie po prostu dałem sobie spokój i pozwalałem mojej ręce moknąć w spokoju. Z czasem okazało się, że to nie uszczelka, a rozregulowany zawias jest winny i po wizycie u blacharza (przy okazji klepany był prawy bok, w którego wjechał mi dziadek w passeratti CC) fotel przestał tonąć w...
~Dark. Masz jakieś pyt. pisz.. darekdk@interia.pl napewno odpisze.
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
O tym nie powinienem sie wypowiadac, gdyz mam załozoną strumienice zamiast srodkowego tlumika, a tylny jest "dwururkowy" KM, ale przy 140 km/h i tego tez nie slychac :) Wytłumiłem matami całe prawie wnetrze samochodu, bagaznik, drzwi. wiec jest ok. Muzyczka tez swietnie chodzi, ale tylk owtedy gdy się wytłumi odpowiednio drzwi i bagaznik, co jest podstawowym zadaniem wygluszenia :)
~adamd
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Zaskakująco cichy na biegu jałowym, tylko przy ciepłym silniku - na światłach nie słychać że pracuje. Silnik raczej cichy, ale słychać kiedy trzeba zmienić bieg. Bardzo głośny przy dużych prędkościach - świst powietrza i silnik nie dają słuchać radia. W środku trudno określić kierunek dochodzenia dźwięku z zewnątrz - skąd nadjeżdża karetka, gdzie stuka w samochodzie.
~niuniu72@wp.pl
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
W samochodzie jest ciuchutko, slinik mruczy tak slicznie i cichutko nawet przy 130km/h i mozna swobodnie rozmawiać wraz ze wzrostem prędkości jest już troszkę głośniej ale jak zaczynają się dziury albo wyboje to słychać jak ciężko pracuje układ jezdny ale bez żadnych stuków, skrzypień...
~Mariusz
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
W czasie postoju np. na światłach nie słyszymy pracującego silnika, człowiek ma wrażenie że silnik zwyczajnie nam zgasł :) W czasie jazdy jest już gorzej, fabryczne opony bardzo hałasują.
~boban
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Generalnie OK - tylko to przednie zawieszenie hałasuje, ale w serwisie powiedzieli - jak zwykle zresztą - że ten typ tak ma ( ile ja już to razy słyszałem - ale serwisanci - te typy już tak mają )
~Technogil
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Wyciszenie silnika jest niezwykle udane. Jadąc na "piątce" i 2,5 tys. obrotów silnik jest niesłyszalny. Jedyne co słychać to szum opon. Jak dla mnie rewelacja.
~Dawid
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Silnik benzynowy, 4cylintru nie hałasuje nadmiernie wyciszenie jest dobre (choć to głównie zaleta cichego silnika) nawet przy wyższych prędkościach 100-120 można spokojnie rozmawiać.
~Plumek
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Tu akurat mogloby byc lepiej... w srodku troche glosno, ale mialam wymieniane drzwi (autko po stluczce) i mozliwe, ze to dlatego :)... ale ja i tak wszystko jej wybacze.