Lista ocen Seat Ibiza III 1.4 16V 75KM 55kW 2001-2006 (78) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 80 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~NEO
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
ZAWIESZENIE ŚWIETNE ALE NIE NA POLSKIE DZIURY!!,POSIADAM WERSJĘ SPORT RIDER KTÓRA SERYJNIE MIAŁA OPONY 195/55/15 CO BYŁO ZABUJSTWEM DLA ZAWIESZENIA AUTKA I KRĘGOSŁUPA(WROCŁAWSKIE DZIURY),NA TYCH OPONACH NIE SZŁO NORMALNIE JEŻDZIĆ,KAŻDA NIERUWNOŚĆ TO BYŁY STRASZNE ODGŁOSY WEWNĄTRZ KABINY,GDY WPADAŁO SIĘ W WIĘKSZĄ DZIURĘ MIAŁEM WRAŻENIE ŻE JUŻ NIE MA POŁOWY ZAWIESZENIA.ZMIENIŁEM OPONY NA 175/65/14.AUTKO NIE STRACIŁO ZA WIELE Z PRZYCZEPNOŚCI...
~Pangia
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Autko bardzo fajnie trzyma się drogi, hamuje świetnie mimo bębnów z tyłu (zwłaszcza teraz, gdy dostało świeże klocki, płyn hamulcowy i wyczyszczone bębny), fakt że nie jest super wygodne, ale niewiele da się na to poradzić – przy takim rozstawie osi zawsze będzie się tłukło na podkarpackich wybojach, gdy jedzie się przynajmniej te 80 km/h.
~Plumek
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Trzyma sie jak przyklejona, szczegolnie latem (16/205/45 - czasem naprawde sie przyklei- koleiny). Ale nie da sie ukryc - cos za cos, zawieszenie jest twarde i trzeba sie do tego przyzwyczaic. Teraz odkrywam uroki jezdzenia na zimowkach z wiekszym profilem, latem na dziurach mozna wybic zeby :D:D:D.
~MUMINEK_Bialystok
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Hmmm! Zawieszenie twarde ! Zakrety git , ale komfort pozostawia wiele dio zyczenia ! Mimo wszystko w Polsce sa dziurawe drogi a nie siec autostrad ! A nie lubie bac sie za kazdym razem gdy najade na dziure ze urwie mi kolo! Bo takie sa mniej wiecej odczucia . WSPOMAGANIE EJST ZAJEBISTE
~Dawid
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Jest to auto miejskie nie można wymagać że będziemy wchodzić w zakręty w niewyobrażalnie wysoką prędkością, Jenak mimo tego układ jezdny jest precyzyjny. Minus za wysoki promień skrętu oraz za awaryjność (często pruję się czujnik kąta skrętu (jak w moim przypadku) lub pompa)
~Mariusz
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Zawieszenie w ibizie jest twarde i wspaniale spisuje się na równej nawierzchni, pokonywanie zakrętów to czysta przyjemność. Niestety na gorszych dziurawych drogach strasznie tłucze, do kabiny dobiegają przeraźliwe stuki jakby samochód miał się za chwilę rozlecieć.
~mm
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Uważam, że to kolejna mocna storna tego autka - jest b.twarde, samochód świetnie trzyma się drogi, nawet przy wchodzeniu w zakręty z dużą prędkościa. Niestety jest też druga str. medalu - to raczej nie jest samochód na polskie drogi, odczuwasz każdą nierówność
~tomek
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Bardzo dobrze sie prowadzi. Przy 170 km/h na zwyklej drodze nieczuć ze jedziesz (oczywiście w tym sensie że spokojnie i prosto się prowadzi) na zakrętach fajnie sie trzyma drogi i jeszcze dobrze fotel trzyma a jak jeszcze zapniesz pasy to wtedy mozna poszaleć
~boban
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Dobre zawieszenie - twarde, ale ja takie lubie - a nie cierpie "francuskiego", gdzie buja jak w poldku , poza tym praca zawieszenia - szczególnie przedniego - za głośna, pewne trzymanie w zakrętach; dobre wspomaganie o niebo lepsze niż w ibizie którą miałem poprzednio ( 2000 r. )
~m.istek10@gmail.com
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Zawieszenie twarde, auto bardzo dobrze trzyma się drogi i pewnie pokonuje zakręty. Niestety na naszych polskich fatalnych, dziurawych drogach zawieszenie strasznie hałasuje. Ma się wrażenie że samochód zaraz się rozsypie.