Lista ocen Seat Ibiza III 1.4 16V 75KM 55kW 2001-2006 (78) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 80 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Pangia
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Fajnie dobrane przełożenia, choć przy próbie zebrania się z troszkę niższych obrotów (powiedzmy, 1700-2000) ma się wrażenie, że biegi mogłyby być krótsze. Przyjemnie się zmienia biegi, skrzynia nie haczy, choć czasami jak ma gorszy dzień to trójka trochę opornie wchodzi – pewnie przydałoby się zmienić płyn w przekładni, bo zakładam, że Niemiec tam nie zaglądał. Minus za ten przeklęty VAG-owski wsteczny z wbijaniem gałki w podłogę, do dzisiaj...
~Plumek
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Tu zgodzić musze się z większością kierowcow Ibizy - skrzynia robi wrazenie. Krótkie, sportowe biegi, ergonomiczna dzwignia zmiany biegow a przede wszystkimplynna praca i szybka zmiana... plus duzo tolerancji. A co wazne w porownaniu do poprzednika (Astra II) te skrzynie latwo jest wyczuc, posiadacze Astry beda wiedzieli, co mam na mysli, bo tamtejsza skrzynia byla dla mnie wielka niespodzianka... luz czasem wygladal jak jedynka, jedynka jak...
~pafcio24 :)
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Przełożenia krótkie, biegi trafiają precyzyjnie, jedynym mankamentem jest fakt, iż sporadycznie słychać zgrzyt podczas włączania biegu wstecznego. Diagnoza serwisu - ten model tak ma (co za serwis - nie polecam!!!)
~Technogil
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Skrzynia pracuje idealnie. Biegi wchodzą praktycznie bez użycia siły, prawie jak nóż w masło ;) Nic nie zgrzyta ani się nie zacina. Bardzo dobrze wykonana praca inżynierów seata.
~Dawid
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Skrzynia biegów to jedna z największych zalet tego auta nawet przy przebiegu 209tyś biegi wchodzą płynie i beż żadnego problemu, sprzęgło nadal oryginalne i zero awarii
~hellraiser666@tlen.pl
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
w pierwszym okresie uzytkowania .. jak szwajcarski zegarek, biegi same "wchodzily" z czasem nieraz trzeba poszukac biegu, aczkolwiek sama skrzynia spina napede bezblednie....
~mm
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
jest świetna !!! Krótkie przełożenia, biegi wchodzą wręcz same, gałka zmiany biegów nie za długa (jak u konkurencji). Ma się wrażenie, że prowadzi się auto conajmniej o klasę wyżej
~NEO
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
SKRZYNIA TO CHYBA NAJLEPSZA CZĘŚĆ TEGO AUTKA,BIEGI WCHODZĄ JAK PRZYSŁOWIOWE "MASEŁKO" A ICH ZMIANA SPRAWIA DUŻĄ PRZYJEMNOŚĆ,SĄ ŚWIETNIE DOPASOWANE DO CHARAKTERYSTYKI SILNIKA.
~Adam
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
OK , wchodzą biegi dobrze i lekko ale czuć kanały pomiedzy zmianą biegów. Dla porównia w starej tego nie miałem a w tej musze się przyzwyczaić . Ale nie martwi mnie towcale.
Dziennik kosztów dla Seat Ibiza III 1.4 16V 75KM 55kW
8,3
~m.istek10@gmail.com
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Na początku skrzynia biegów pracowała bardzo dobrze, biegi wskakiwały precyzyjnie. Z biegiem czasu sytuacja się pogorszyła, czasami nie chce wskoczyć 1 bieg.