Lista ocen Seat Ibiza I 1.2 i 71KM 52kW 1989-1993 (43) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 24 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~gnr@interia.pl
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
Skrzynia w porzadku, nic sie z nia nie dzieje, biegi wchodza dosyc gladko, oprucz wstecznego ktory zgrzyta czasami. Sprzeglo troszke ciezko chodzi ale mam auto od niedawna i nie wiem czy bylo z nim cos robione. Trzeba sie przyzwyczaic do sprzegla, ja mialem problemy jak sie przezucilem z opla.
~klaxi@poczta.fm
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
Wylatuje mi 5 bieg ale tylko czasami ale to chyba cos z moja skrzynia :( a co do wstecznego faktyvznie trzeba nieraz 2 razy wysprzeglic i juz poi problemie.A i jeszcze jedno albo mam za krutkie rece albo za daleko fotel ale pitaka jest starsznie z boku-tzn musze sie nachylic zeby weszla :)
~TheDiscoFan
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
Skrzynia dosyć długa, na drugim biegu potrafi 120km/h osiągnąć. Trójka twardko wskakuje jeśli zmieniam biegi dosyć szybko i wsteczny nie zawsze \'wskakiwał\'. Trochę krótszy drążek możnabyło zamontować.
~Damis
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
czasem zgrzytnie wsteczny a przy sportowej jezdzie trójka( niewiem moze to wina sprzegła) ogulnie wchodza dobrze choc trzeba sie przyzwyczaic do długiego mieszka. sam skok mieszka jest krutki.
~mieeteek@poczta.fm
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
chodzi troszeczke opornie.3-jka wchodzi dziwnie.po 2miesiacach uzytkowania dopiero przyzwyczailem sie zeby w nia "trafiac":)Jest fajnie 5 biegowa skrzynia takze luzz.
~dijkstraa
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
dlugi drazek utrudniajacy szybkie zmiany biegow, III czesto wchodzi ze zgrzytem, R wchodzi gosyc ciezko, ale ogolnie skrzynia dosc precyzyjna
~Andrzej
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
troszke za wysoko ale obejdzie skrucilem drazek do wysokosci siedzenia tak zeby galka wystawala pomoglo to szybciej zmieniac biegi
~Spider
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
Skrzynia przeciętna. Mam problemy z wrzuceniem wstecznego (trzeba czasem wysprzęglać) i przy szybkim wrzuceniu 3 lubi zazgrzytać
~Green One
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
skrzynia malo precyzyjna... za dlugie skoki... przy dynamicznej jezdzie ciezko jest szybko przerzucac biegi....
~Jaco (tel. 888927566)
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
Skrzynia biegów dobrze zsynchronizowana. Ja do swojej skrzyni dolałem dodatek poprawiający smarowanie. Teraz jest OK!