Lista ocen Seat Ibiza I 1.2 i 71KM 52kW 1989-1993 (28) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 39 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Ibiza
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
Do tej pory zepsóło sie i wymieniłem po 20 tyś jazdy: -kopółke zapłonu x 2! (26zł za szt.) -świece ( 4 x 9zł) -cewka zapłonowa (60zł) -przewody wys.napięcia (36zł) -uszczelka pod głowicą (30zł) -sterownik zapłonu(150zł używany) -moduł(50zł) -peknięcie podłóznicy lewej -spawanie tłumika Do naprawy i wymiany: -wycieki oleju przez aparat zapłonowy -uszczelka pokrywy silnika -pierścienie -przepływomierz -2x siłowniki c.zm. -tuleje...
~TheDiscoFan
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
Być może poprzedni właściciel albo wiek doprowadzili auto do takiego stanu, ale do wymiany poszło sprzęgło, uszczelka pod głowicą, teraz pęknięta jest rama i wahacz do wymiany. Na długich trasach jednak mnie nie zawiódł, nigdy nie musiałem dzwonić po pomoc drogową.
~mc11111@o2.pl
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
Bardzo koroduje nadwosie i podwozie. Niestety nie da sie z tym nic zrobic. z końcem tego roku złomuje swojego seata którym jeżdze odkąd mam rawojazdy 16lat już bedzie. Hamulce też pozostaiają wile do zyczenia jeśli chodzi o bezawaryjność
~dymitr00
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
- pompa wodna - pompa paliwa - jakis gadzet za 350zł boscha - zawieszenie - cały tył - przeguby do wymiany bo strzelaja od 2 lat to kilka rzeczy które pamiętam był okres, że nie było miesiąca, żeby się coś nie zepsuło...
~Spider
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
Poważnych usterek mechanicznych nie miałem. Natomiast przednie blotniki nie są mocna stroną tego modelu i dość poważnie rdzewieją (większość egzemplaży jakie widziałem). Polecałbym zakup plastikowych nadkoli.
~dijkstraa
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
jak dotad jezdze prawie rok i nie mialem zadnych problemow uniemozliwiajacych mi jazde, z tym ze staram sie zagladac do niego na biezaco. poprzdni wlasciciel wymienil zawieszenie przednie i tylnie ;)
~gnr@interia.pl
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
powaznych usterek nie mialem. wiadomo wymiana amortyzatorow i tylnego resora po 19000kilometach. teraz mam 212000 i mysle ze bedzie dobrze.
~klaxi@poczta.fm
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
hmmm mam problem ze jak wjade w wieksza kaluze lub zamocze silnik w jakis inny sposob to auto mi gasnie i musze czekac az osuszy sie silnik pozatym jest ok
~Stefan613@wp.pl
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
jak wyzej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~Jaco (tel. 888927566)
Hatchback 1.2 i 71KM 52kW
Przy przebiegu 160 000 samochód nie miał żadnej poważnej usterki. Co 60 000 wymiana paska rozrządu i pompy wody.