Lista ocen Seat Cordoba I (251) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 312 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~muggsy
Sedan 1.6 i 75KM 55kW
po zakupie (przejechane miał niecałe 130.000) wymieniłem cewke zapłonową bo stopiła sie o temp. widocznie długo auto nie jeżdziło i amorki z tyłu poza tym nie narzekam
~Mad.Max
Sedan 1.9 TD 75KM 55kW
Daje 5 ale powinno byc 4 za patent z linka gazu ktora notorycznie odczepia sie od pedalu gazu (naprawa ok 30 sekund-no ale trzeba sie zatrzymac na poboczu i troche nagimnastykowac)
~macij
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Zabrudzona przepustnica ;-) Gdybym wcześniej zajrzał na autocentrum, zaoszczędził bym sobie kosztów. Diagnozy były różne łącznie z wymianą wtryskiwaczy. Obeszło się.
~IzI
Sedan 1.8 i 90KM 66kW
Problemy z ele. szybami uszkadzają się plasticzki które trzymają szybę w prowadnicach. Trudno dostać same plasticzki, wszyscy sprzedają całe mechanizmy w serwisie ok. 500 zł
~MISIEK
Sedan 1.6 i 75KM 55kW
OSTATNIO WYMIANA USZCZELKI POD POKRYWĄ GŁOWICE! TANIOCHA WSZYSTKIE CZĘŚCI POCHODZĄ OD VW GOLFA!!!!!!!!!!!!! AUTKO ZALECANE DLA LUDZI NIE MAJĄCYCH ZBYT DURZYCH DOCHODÓW NA NAPRAWY
~Rafek
Sedan 1.4 i 16V 101KM 74kW
trochę trzeszczy cos w prawych drzwiach, zamki lubią przymarzac na mrozie - zdarzało sie ze wsiadałem tylnymi drzwiami (dziwne bo te nie zamarazają-tylko przednie)!
~matt
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Przez 3 lata użytkowania auto zostało unieruchomione raz. Przez cewkę, która już parę razy przy przejeżdżaniu kałuż dawała o sobie znać.
~sebb95
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Działajaca tylko szyba kierowcy,przebicia na kablach podczas jazdy w duzy deszcz,głośno pracująca chłodnica a przez jej awarie-zagotowanie silnika
~Dariusz
Sedan 1.6 i 75KM 55kW
Drobiazgi, ale nie ma sie do czego przyczepić. Jedyne co wymieniałem to linka szyby pasażera oraz problemy z zamarzającym zamkiem i centralką.
Dziennik kosztów dla Seat Cordoba I
5,5
8,7
9,4
~Cezkrak
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Jedynie pierdoły nawalają i to nie za często. Ako wymieniłem w 2010. Wyjąłem oryginalny akumulator! 11 lat niezawodnej pracy. Auto nie do zdarcia.