Ocena kierowcy - Saab 9-3 II SportSedan

Pepe, 15 lat temu
Silnik 2.0 Turbo 210KM 154kW
Rok produkcji 2008
Saab 9-3 II SportSedan 2.0 Turbo 210KM 154kW 2002-2010 - Oceń swoje auto
Jak na rok jazdy to wielu uwag nie mam , a co do frajdy z jazdy to naprawdę super auto ( silnik i układ jezdny ), no i ma duszę , a takich aut jest niwiele !!! Najlepsze na świecie silniki z turbo ( myślę , że w końcu wejdą w biturbo lub w połączenia z kompresorem ) i jak na moc 200KM to palą jak diesel - tak mało 8-9 litrów/100 km . Producent powinien jeszcze poprawić zawieszenie ( wyeliminować małe usterki ) oraz nad nowymi automatami ( dzisiejsze już są za wolne ) i podpatrzyć VW-DSG lub BMW nie wspominając o Porsche !!! Cena aktualna powinna być niższa o 20% , bo do aut klasy premium jednak trochę brakuje ( BMW,Audi,Mercedes ) . Generalnie jeżeli chodzi o niezawodność to auto w ostatnich porównaniach do 100 tys. km przebiegu zajmuje czołowe miejsca ( najmniej awaryjne oczywiście !!! ) . A drobiazgi ? Miałem wiele aut różnych marek i powiem szczerze nie jest tak źle ( oceniłbym na 50 marek samochodowych , że jest w ścisłej 10-tce ) . Podsumowując : szybki i wgryzający się w asfalt , w miarę cichy i faktycznie mało pali , a co najważniejsze auto ma duszę !!!
super silnik i jak na turbo ( + tyle KM ) to mało pali !!!
automat , ale już przydałby się nowej generacji ( ten za dużo traci czasu )
super trzyma się drogi, nie ważne czy zima czy lato !
nie mam zastrzeżeń
nie mam zastrzeżeń , przecież to nie ogromna limuzyna !
nie mam zastrzeżeń
fotele super ! , ale po czasie coś skrzypi !!!
nie mam uwag , ale do klasy premium jednak nie należy ( a szkoda , bo więcej Saaba byłoby na drogach )
jak na takie moce silników to jest super , no jedynie ceny mogłyby być niższe
cena jednak powinna być niższa o około 20% !!!
dwa zastrzeżenia ( łożyska McPersona i skrzypienie fotela kierowcy )
poważnych usterek brak , jak widać w raportach niezawodności do przebiegu 100 tys. km jedno z najlepszych aut !!!
Saab 9-3 II SportSedan