Oceny Saab 9-3 II SportSedan 1.8t 150KM 110kW 2003-2010

Uciążliwe usterki

Najnowsze oceny Saab 9-3 II SportSedan 1.8t 150KM 110kW 2003-2010

~kaxiu
SportSedan 1.8t 150KM 110kW
Samochód mamy w rodzinie od nowości, wyprodukowany początek 2011 (nie dało się wybrać, a wbrew danym autocentrum gdzieś do lutego produkowano jeszcze silnik 150 km, dopiero potem zastąpił go 163 km). Miała być Insygnia, ale mieliśmy już 9-3 Convertible i za moją sprawą kupiono ostatecznie drugiego SAABa. Samochód nigdy mnie nie zawiódł i zawsze można na nim polegać. Świetnie jeździ, bogato wyposażony, a nie rzuca się jednak w oczy jak...
2,6
~Andrzej_krakus
SportSedan 1.8t 150KM 110kW
Dałem się namówić znajomym, bo to szwedzkie auto, prestiż, TO SAAB!! Nie to co niemieckie, francuskie i takie tam...Teraz bardzo żałuję tego zakupu! Chciałem sprzedać ale dają za tę padlinę grosze. Auto bardzo ładne i to wszystkie jego zalety... Środek trzeszczy, kiepskie plastiki i przeciętna cała reszta, czyste dziadostwo. Do mojego poprzedniego auta po prostu nie ma porównania. Ten SAAB to auto dla ślepych i tępych snobów. Szwedzi...
~Siara
SportSedan 1.8t 150KM 110kW
Użytkowany przeze mnie ponad 5 lat, na pewno bym go polecił. Silnik 2.0 150 KM bardzo dobry dynamiczny idealny na długie trasy bez zarzutów. Zdecydowanie ten samochód nie wie co to rdza. Koszty utrzymania oceniam jako średnie, że można dopasować od Opla, Fiata. Są problemy z elektroniką zaczęły się niedawno ale trzeba wziąć poprawkę na to że, auto ma 20 lat i jakie w takim wieku ich nie ma.
~Artur
SportSedan 1.8t 150KM 110kW
Samochód ma podniesioną moc do ponad 200km,skrzynia automatyczna super,trochę za duże spalanie brak awarii z wyjątkiem sterownika silnika koszt 2000zł.Z uwagi na wiek i przebieg można to przebolec , a tak to tylko bieżąca eksploatacja.Elektronika wbrew opiniom nigdy nie zawiodła,plastiki wewnątrz nie skrzypią. Korozja to tylko w rozbitkach bo u mnie najmniejszego śladu.
4,5
~B
SportSedan 1.8t 150KM 110kW
Bardzo fajne autko, z porządnym silnikiem, stworzone na trasy, zawieszenie nieco przy twarde na polskie warunki na kołach 17\" ale przy mniejszych zupełnie komfortowe. Kapitalne prowadzenie, bardzo dobre wyposażenie - skóra, tempomat, przyzwoite audio, klimatronik, ESP. A do tego przy umiarkowanych prędkościach ekonomiczne ze względu na zestopniowanie skrzyni :)
4,7
~Antyfan
SportSedan 1.8t 150KM 110kW
Samochód nie doceniany w Polsce. Przed zakupem straszono mnie kosztami eksploatacji, jest to mit. ASO są co prawda beznadziejne, ale mając samochód już bez gwarancji nie jest to problem. Skandynawowie mają zimy i w przeciwieństwie do bohaterów przegrywania wojen produkują samochody jeżdżące w tej porze roku. Bryła samochodu jest ponadczasowo piękna.
Dziennik kosztów dla Saab 9-3 II SportSedan 1.8t 150KM 110kW
8,1
12,2
4,3
~Przemek
SportSedan 1.8t 150KM 110kW
Przesiadłem się z 9-3 I generacji (2.2 TiD). Niebo a ziemia. Nigdy więcej używanego diesla. Teraz odpocząłem od problemów z silnikiem, egr, przepływomierzem, zapowietrzaniem i innymi przypadłościami diesla. Cisza, komfort i wcale nie tak duże spalanie.
~Szympek
SportSedan 1.8t 150KM 110kW
Spoko samochód , jak na swój przebieg auto spisuje się rewelacyjnie.
4,2
~Tomasz
SportSedan 1.8t 150KM 110kW
Nie jest idealny Jest cichy, ale nie do końca Jest szybki, ale jest wiele szybszych Jest wygodny, ale są o wiele wygodniejsze auta Mimo to w Saabie można się zakochać
4,7
~Adam
SportSedan 1.8t 150KM 110kW
Ponadprzeciętne auto, które pomimo upływu lat nadal ma piękne kształty. Prowadzi się rewelacyjnie, jest szybkie, daje poczucie bezpieczeństwa i nie sprawia żadnych problemów. Czego chcieć więcej?
Saab 9-3 II SportSedan