Fajny samochod za nieduze pieniadze , dlugowieczny jak sie go polubi .... nie zrzuyca sie w oczy ale jak trzeba to moj rozwija 100km h w 8.5 sekundy ! Mozna spokojnie jechac 180 kmh przez niemcy lub 150 km h przez francje , w polsce wolw predkosc 120 km h ,maxymalnie auto rozwija 215 km h .Polecam Gaz sekfencyjny , super sprawa , tylko pamietajcie gaz spala sie w temp 900stopni C, benzyna 600 stopni C , wiec , znowu nie zylowacsamochodu bez potrzeb wtedy odplaci sie nam dluzszym zyciem...
Uwielbiam ten silnik 2 litry Low pressure turbo , turbo niskociscnieniowe , cichy i bardzo mocny , od 1800 obrotow 240Nm , jak diesel , nie trzeba go cisnac zeby jakos sie zachowywal. To jest silnik jak w volvo , dlugowieczny - bo niskoobrotowy , mozna nim spokojnie i zwinnie sie poruszac na dlugich trasach. J mam sekfencyjny gaz , ale jak by to byla tylko benzyna to zaloze sie ze pol miliona km ,bez remontu i wiekszych usterek.
Fajna skrzynia , mam jedynie maly problem z 5 zacina sie i musze mocno szarpnac
Moglby byc , troche bardziej bezposredni , jak np w nowym audi A3- A4 , ale to jest saab pozatym bez zarzutow
Ok
Lubie to wnetrze czlowiek czuje sie zrekaksowany , jak w domu , cieplo w zime chlodno latem przytulny samochod , i dobrze wyciszony , muzyczka , cruise control i mozna jechac na koniec swiata
Super , mam automaatyczna klime , dziala swietnie ,
Kierowca super , pasazerowie ni ewiem bo tam nie siedze , i prawde muwiac to mnie nie intaresuje
Super , przy 150 kmh , jest jak w golfie przy 120 ,
Na trasie pali okolo 8 litrow , w miescie nigdy nie przekracza 10 , mix jest 9 litrow . Ja jezdze na Gaz , spala podobnie moze ciut wiecej butla 65 l wystarcza mi na 600 km spoko jazdy , lub 500km , w miescie i ostraj jazdy
Kupilem ten samochod z 120 tys przebiegu wszystkie przeglady u dealera , poza hamucami i oponami , i oczywiscie olejwm , nic nie bylo wymieniane w aucie , ja przejechalem w 1 rok prawie 70 tys kilometrow !!!!!! Bez zadnych napraw i usterek , uwaga , to sa srednio 3 lata jazdy po 23 tys kilometrow rocznie ! Musze zaznaczyc ze mieszkam w Holandii i drogi sa tam lepsze i jezdze z glowa , nie wciskam do dechy bez sensu za kazdym razem ,to niszczy samochod , i w polsce widze ze ludzie jezdza jak barany za przeproszeniem , ciagle sie wyprzedzaja , i potem raptownie hamuja .... ludzie wyluzujcie sie !