Lista ocen Rover 45 Sedan (34) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 45 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Myski
Sedan 1.8 i 16V 117KM 86kW
Po za przezwojeniem alternatora zaraz po zakupie, prawdopodobnie, bo raczej nie wymiana. Brak jakichkolwiek poważnych usterek. PO akcji z alternatorem, chyba daje troszkę większe napięcie stąd konieczna była wymiana rezystorów w nadmuchu. Aha i jeszcze regulator przepływu ogrzewania coś w ten deseń ale to zupełnie usunąłem i jest przewiew cały czas ale to i lepiej suchsze autko :)
~A.J
Sedan 1.6 i 16V 109KM 80kW
Auto nigdy nie zawiodło mnie na trasie. Przejechałem 6 razy trasę Polska - Anglia i nigdy nie potrzebowałem pomocy drogowej. Kierowca jednak musi pamiętać o słabych uszczelkach pod głowicą w tych autach. Należy najpierw dobrze rozgrzac silnik spokojną jazdą. (Samochód nie dla młodych gniewnych którzy lubią odpalić auto i od razu szaleć).
~Arek
Sedan 1.6 i 16V 109KM 80kW
Tutaj jest podobnie. Jedyny problem uszczelka pod głowicą. Jest delikatna. Należy użytkować auto z głową. Nie należy przekraczać 3 tyś ob/min przez pierwsze 10 minut. (silnik musi się nagrzewać powoli) dlatego uważam że auto nie nadaje się dla młodych kierowców którzy zaraz po zapłonie silnika zaczynają szaleć i pokazywać swoją ułańską odwagę.
~rabix
Sedan 2.0 TD 101KM 74kW
Jeszcze mnie nie zawiódł. Przez 6 lat naprawiłem może ze trzy usterki nie wymagające natychmiastowego przerwania jazdy. Oprócz standardowych przeglądów (oleje filtry klocki rozrząd) zainwestowałem w niego może z 500 zł.
~pawel
Sedan 2.0 TD 101KM 74kW
w pierwszym tygodnu siadla pompa wtryskowa(bosch) ktora jest bardzo droga w naprawie i pozniej i tak bedzie sie chrzanic . caly samochod to jednorazowka jak torba z pssu
~Juras
Sedan 1.8 i 16V 117KM 86kW
Do tej pory tylko katalizator szlag trafił mimo małego przebiegu - 30 tys. Znowu "przysłużyli" się do tego poprzedni użytkownicy lejąc prawdopodobnie jakąś podłą quasi-benzynę.
~KriKen
Sedan 1.6 i 16V 109KM 80kW
Mam go krótko i jeszcze nic nie musiałem przy nim robić. Przejrzałem go dokładnie i narazie nie wymaga żadnych poprawek
~lbastro@wp.eu
Sedan 2.0 TD 101KM 74kW
zapowietrzenie wysprzęglika... ale to sie zdarza w układach hydraulicznych, przy czym może być \"bolesne\" przy dalszym wyjeździe ;)
~Piopius
Sedan 2.0 TD 113KM 83kW
Mam kłopoty ze sprzęgłem mam wrażenie że czasami się ślizga. Poza tym wszystko jak najlepiej
Dziennik kosztów dla Rover 45 Sedan
6,7
7,3
10,1
~Marsel CB
Sedan 1.8 i 16V 117KM 86kW
teraz musze wymienic po tylu latach pompke paliwa ktora znajduje sie w baku koszt 70 zł :)
Rover 45 Sedan