Lista ocen Rover 400 II Sedan (79) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 112 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Max
Sedan 1.6 Si 111KM 82kW
Ogrzewanie bardzo dobre. Silnik szybko nabiera temperatury, przez co w zimie już po 5 minutach leci więcej niż ciepłe powietrze. Na pierwszym biegu ogrzewanie jest bardzo słabe. Od 3 biegu wentylator zaczyna być słyszalny, ale nie na tyle, aby przeszkadzał, ale za to w kilka sekund w kabinie jest gorąco. Zimne powietrze jak to zimne. Wada to to, że rezystor dmuchawy lubi się przepalić, ale koszt naprawy samodzielnej wynosi około 4 zł i już...
~adm
Sedan 2.0 Di 105KM 77kW
Miałem problemy z parowaniem szyb, jednak to była wina nieszczelnego podszybia i przedostawania się wilgoci do układu wentylacji, jednak teraz jest ok. Trochę długo się nagrzewa, zanim zacznie lecieć ciepełko trzeba przejechać ok. 4km w moim przypadku. Klima nie należy do najwydajniejszych, jednak mi odpowiada. W lato potrafi wystarczająco schłodzić wnętrze samochodu nie robiąc z niego lodówki.
~Jamalyo
Sedan 2.0 Di 105KM 77kW
Nie wiem czy moja klima ma jakiś defekt ale zbiera się bardzo wolno i niekiedy w gorące dni wolę otworzyc okno niż czekać aż się ochłodzi.W zimę też nie idzie mu to super ale jest lepiej niż w lato. Myślę że klima mogłaby być bardziej dopracowana no chyba że może za dużo się spodziewam po 12 letnim aucie:P
~Max1907
Sedan 1.4 Si 103KM 76kW
Wentylacja skuteczna przy chłodniejszych dniach, w upały bez klimatyzacji jest ciężko. Ogrzewanie działa dość bardzo dobrze, aby zacząć grać potrzebuje ok. 4 km w trasie, ale po ok. 6-7 powietrze wylatujące z nawiewów może \"poparzyć\".
~sernik
Sedan 1.4 Si 103KM 76kW
To jest natomiast bardzo patologiczny punkt Rovera. Słaba klima, mimo stałego serwisu, Na największej mocy nawiewów ciężko wysiedzieć dłużej w aucie niż 5 minut. Strasznie głośne. Z plusów to to, że w zimę dość dobrze i szybko się nagrzewa.
~Robin416
Sedan 1.6 Si 111KM 82kW
Ponadprzecietnie parują szyby, pomaga właczenie klimy na kilkanascie sek. i problem znika. Sama klimatyzacja działa bez problemów i szybko chłodzi wnętrze. Bardzo dobrze spisywała sie przy tegorocznych upałach.
~K.K.
Sedan 2.0 D 86KM 63kW
To najsłabszy punkt. Wentylacja zdecydowanie nie działająca do końca poprawnie. Słaby nawiew na przednią szybę, która często paruje a w zimę powoli odmarza. Wnętrze auta nagrzewa sie zdecydowanie za wolno.
~zuko123456
Sedan 2.0 Di 105KM 77kW
Tą kategorię muszę ocenić najgorzej. Pomimo wymiany filtrów kabinowych wciąż występuje problem szybko zaparowujących szyb w deszcz. Na szczęście mam klimę, ale strach pomyśleć co by było gdyby nie ona...
~nikkei
Sedan 1.4 Si 103KM 76kW
Silnik się szybko nagrzewa do właściwej temperatury i w aucie szybko robi się ciepło nawet przy minusowej temperaturze. Ogrzewanie b. wydajne, czasem przy kilku osobach problem z parującymi szybami.

Usterki Rover 400 II

Liczba wpisów: 15

Rover 400 II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Pablo z Dublina
Sedan 1.4 Si 103KM 76kW
Przednie nawiewy moglyby byc bardziej wydajne, choc nie moge narzekac na caloksztalt ich pracy. Przy temp. 5-10stopni na dworzu, samochod nagrzewa sie w ok. 5min, co jest calkiem dobrym rezultatem.
Rover 400 II Sedan