Lista ocen Rover 400 II Sedan (79) - Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów

Na liście zabraknie 112 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~adm
Sedan 2.0 Di 105KM 77kW
No cóż... z przodu jest w miarę ok. Jednak jest trochę nisko, przy 186cm jeżeli się wyprostuję w fotelu, to czupryna zacznie mi szorować po podsufitce. Z tyłu sprawa wygląda nieco gorzej. Po pierwsze kanapa sama w sobie nie należy do najwygodniejszych na świecie, po drugie po odsunięciu foteli zostaje mało miejsca na nogi. Gdy fotele są średnio odsunięte z tyłu spokojnie mogą podróżować 2 dorosłe osoby na średnich trasach. 5 osób w tym...
~Max
Sedan 1.6 Si 111KM 82kW
Kierowca jak i pasażer ma bardzo dużo miejsca zarówno na ręce jak i nogi. Fotel odsuwa się dość dużo także nawet człowiek o wzroście 2 metry ( tak jak ja) ma miejsce na wygodną jazdę. Z tyłu już jest trochę gorzej, ale nie ma, co narzekać. Wsiadam i wysiadam spokojnie. Miejsca na nogi nie brakuje, ale gdyż przednie fotele są odsunięte to już niestety może być problem.
~Max1907
Sedan 1.4 Si 103KM 76kW
Mam ponad 190 cm wzrostu i miejsca za kierownicą mi wystarcza. Jeżeli przednie fotele są odsunięte do końca to z tyłu nie ma za dużo miejsca, ale da się jeździć, jeżeli się przysunie to z tyłu robi się dużo miejsca. Z tyłu wysokie osoby nie mają problemów z siedzeniem, bo sufit opada za tylną kanapą.
~zuko1234567
Sedan 2.0 Di 105KM 77kW
Mam 2 małych dzeci. Bez nich nie narzekałem. Jak wstawiłem 2 foteliki zaczął się koszmar. Mam 192cm, fotel odsuwam do końca a tam moje dziecko i w trasie co chwila czuje kopa w plecy. Żona też fotela nie odsunie bo za nią 2 dziecko... Z tyłu podróżują wygodnie tylko dzieci w fotelikach.
~Jamalyo
Sedan 2.0 Di 105KM 77kW
Miejsca z przodu jest pod dostatkiem zwłaszcza że jak już mówiłem do najniższych nie należę. Z tyłu można wygodnie przewieźć dwie większe osoby albo trzy średniego wzrostu mniej wygodnie. Czyli troszkę ciaśniej na krótkie trasy ok, gdzieś dalej? Już można poczuć zmęczenie.
~Kam K-ce
Sedan 1.6 Si 111KM 82kW
Tutaj dochodzimy do sedna sprawy, pomimo ze jest to auto klasy niższej czujemy jakbysmy jechali mercedesem!!! Gratuluje konstruktorom stylu i elegancji przy jednoczesnym zachowaniu wysokiego komfortu dla pasazerów.
~ZŁO
Sedan 1.6 Si 111KM 82kW
jako kierowca (191cm) bardzo wygodnie mi się prowadzi dlatego 5 z plusem, chyba za długo się wysiedziałem za audi 80 bez wspomagania ;p Z tyłu dla mnie pewnie mało miejsca ale 5 osób się przytuliło pewnego razu i bez problemu.
~Messiah
Sedan 1.6 Si 111KM 82kW
Daję trzy gwiazdki, bo ma to być komentarz osobisty. Więc osobiście żałuję, że nie kupiłem 600ki, jestem sporym facetem i czasem są problemy w wyładowaniem się ze środka. Mniejsze osoby nie będą miały z tym problemów.
~lxxx
Sedan 1.6 Si 111KM 82kW
O ile z przodu jest dość miejsca to z tylu tego miejsca brak zwłaszcza jeśli chodzi o wysokość. Człowiek ok. 190cm nie bd się czuł komfortowo w roli pasażera gdyż samochód jest za niski.
Dziennik kosztów dla Rover 400 II Sedan
6,9
7,8
12,2
~www.szymon18051983@o2.pl
Sedan 1.6 Si 113KM 83kW
jak na swoją klasę w porządku (z przodu), z tyłu raczej ciasno i średnio wygodnie; mam wrażenie, że przy swoim rozmiarze powinien jednak oferować więcej przestrzeni
Rover 400 II Sedan