Lista ocen Rover 400 II (124) - Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów

Na liście zabraknie 160 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~adm
Sedan 2.0 Di 105KM 77kW
No cóż... z przodu jest w miarę ok. Jednak jest trochę nisko, przy 186cm jeżeli się wyprostuję w fotelu, to czupryna zacznie mi szorować po podsufitce. Z tyłu sprawa wygląda nieco gorzej. Po pierwsze kanapa sama w sobie nie należy do najwygodniejszych na świecie, po drugie po odsunięciu foteli zostaje mało miejsca na nogi. Gdy fotele są średnio odsunięte z tyłu spokojnie mogą podróżować 2 dorosłe osoby na średnich trasach. 5 osób w tym...
~yahoo
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Nierzadko w trasie miałem 4-5 pasażerów, ale żaden nie narzekał na brak miejsca z tyłu. Zwłaszcza jazda w 4 potrafi być bardzo przyjemna. Ze względu na swoją posturę, martwiłem się o miejsce na nogi pasażera za kierowcą, ale nie ma żadnego problemu. Z przodu miejsca dużo, Zwłaszcza, że sporo możliwości ustawień fotela i kierownicy pozwala na dostosowanie wszystkiego do swoich potrzeb.
~Max
Sedan 1.6 Si 111KM 82kW
Kierowca jak i pasażer ma bardzo dużo miejsca zarówno na ręce jak i nogi. Fotel odsuwa się dość dużo także nawet człowiek o wzroście 2 metry ( tak jak ja) ma miejsce na wygodną jazdę. Z tyłu już jest trochę gorzej, ale nie ma, co narzekać. Wsiadam i wysiadam spokojnie. Miejsca na nogi nie brakuje, ale gdyż przednie fotele są odsunięte to już niestety może być problem.
~welllone
Hatchback 2.0 Di 105KM 77kW
Miejsca jest sporo. Wystarcza do naprawdę komfortowej jazdy w cztery osoby. Pięciu dorosłych ludzi też nie narzeka gdy musi ze mną jechać. Duża pojemność bagażnika jest dla większości zapewne atutem... tutaj wolałbym niżej osadzoną klapę bagażnika dzięki czemu byłby większy prześwit tylnej szyby. No ale tak zaprojektowano samochód i nic z tym nie zrobię.
~LF
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Samochód zadziwiająco przestronny i pakowny. Z przodu miejsca mnóstwo, z tyłu więcej niż u konkurencji. W 4 osoby jedzie się bardzo wygodnie. Piąta na krótkich dystansach też nie powinna marudzić. Na plus stosunkowo bardzo duży bagażnik ze świetnym dostępem do niego (w końcu to bardziej liftback niż hatchback).
~Max1907
Sedan 1.4 Si 103KM 76kW
Mam ponad 190 cm wzrostu i miejsca za kierownicą mi wystarcza. Jeżeli przednie fotele są odsunięte do końca to z tyłu nie ma za dużo miejsca, ale da się jeździć, jeżeli się przysunie to z tyłu robi się dużo miejsca. Z tyłu wysokie osoby nie mają problemów z siedzeniem, bo sufit opada za tylną kanapą.
~zuko1234567
Sedan 2.0 Di 105KM 77kW
Mam 2 małych dzeci. Bez nich nie narzekałem. Jak wstawiłem 2 foteliki zaczął się koszmar. Mam 192cm, fotel odsuwam do końca a tam moje dziecko i w trasie co chwila czuje kopa w plecy. Żona też fotela nie odsunie bo za nią 2 dziecko... Z tyłu podróżują wygodnie tylko dzieci w fotelikach.
~Jamalyo
Sedan 2.0 Di 105KM 77kW
Miejsca z przodu jest pod dostatkiem zwłaszcza że jak już mówiłem do najniższych nie należę. Z tyłu można wygodnie przewieźć dwie większe osoby albo trzy średniego wzrostu mniej wygodnie. Czyli troszkę ciaśniej na krótkie trasy ok, gdzieś dalej? Już można poczuć zmęczenie.
~Puszek
Hatchback 2.0 D 86KM 63kW
Jak na auto z segmentu compact nie jest zle. Duzy bagaznik i szeroko otwierajaca sie klapa. mam 187 cm i czuje sie za kierownica calkiem wygodnie. Tylna kanapa w moim samochodzie jest czesto wymontowana, wiec opinii pasazerow nie jestem w stanie przytoczyc :)

Usterki Rover 400 II

Liczba wpisów: 15

Rover 400 II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Przeciętny człowiek
Hatchback 1.6 Si 111KM 82kW
Dość trudne pytanie, bo to już sprawa indywidualna. W moim przypadku 193 cm długości, jest stanowczo za mało miejsca na nogi z przodu i tym bardziej z tyłu. przydała by się regulacja zagłówków, oraz trochę bardziej pochylona kanapa z tyłu.