Lista ocen Renault Scenic I Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW 2000-2003 (68) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 85 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Przemek
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Poświęciłem wiele czasu i pieniędzy na naprawę wentylacji i klimy w samochodzie co zajęło mi łącznie dwa lata i paru mechaników. Okazało się że przy intensywnych opadach woda dostawała mi się do wentylatora. Nadal potrafi wentylator odmówić posłuszeństwa jak zaciągnie większy liść; pomaga wtedy uderzenie bezpośrednio.
~ryszard.S.
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
szczególnie żle po włączeniu klimatyzacji, mały zakres kierownic bocznych dmuchaw, dmuchawa środkowa dobra jak nie ma pasażera, ustawienie dmuchawy na szybę grozi zatokami na resztę lata, najlepiej założyć czapkę i buty zimowe. Dla odmiany zimą mimo ogrzewania marzną nogi i lewe ramię /zła kier. dmuch. bocznej/.
~niezgud@o2.pl
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Niestety pod tym kątem muszę ocenić autko co najwyżej przeciętnie. Mam wersje bez klimatyzacji. Zepsuł mi się włącznik nawiewu i działa tylko na pierwszych dwóch prędkościach, ale da się przeżyć. W zimie natomiast trzeba przejechać dobrych parę kilometrów, żeby zaczęło wiać ciepłym powietrzem.
~Rafał z Legnicy
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Wentylacja i ogrzewanie mi nie odpowiadały, klimatyzacja po odgrzybianiu, nabiciu, serwisie itp. chodziła mało ciekawie, nie wiem czym to było spowodowane ale w żadnym aucie nie czułem się tak źle po jeździe z klimatyzacją jak w scenicu.
~pawelsnoch@hotmail.com
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Ogrzewanie perfekcyjne. Tyle, ze klima często wymaga wymiany filtra przeciwpyłkowego. Mieszkam w Hiszpanii - i tu kupilem auto w salonie - to warto na to zwrócić uwagę. Nowy filtr to 12 euro ale wymiana co 3 miesiace.
~grzesp
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Klimatyzacja bardzo dobrze się spisuje. Jedynie zimą mogło by się szybciej nagrzewać. Autko ma elektroniczne sterowanie i dlatego najpierw nagrzewa silnik a dopiero kabinę. Niby tak powinno być.
~Rafal
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Szyby nie parują prawie nigdy. A nawet jeśli się to stanie to klima daje sobie z tym radę dosłownie w 5s. Nadmuch na tył w zasadzie nie istnieje więc pasażerowie z tyłu czasem narzekają.
~jano71
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Przy włączonym klimatroniku idealnie ,ale wystarczy wyłączyć i szybko parują szyby.Po przejechaniu ok 3-4 kilometrów jest już bardzo przyjemnie ciepło(auto w zime bez klimatyzacji to zero przyjemności z jazdy)
~frvti
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
dobrze tylko i wylacznie dlatego ze zima grzeje sie strasznie dlugo, klima dziala bez zarzutu a jak komus dziala slabo dmuchawa to niech wymieni filtr pylkowy a roznice zobaczy odrazu
~jadorb
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Przy tych rozmiarach auta trudno o ocenę najwyższą - duża przestrzeń do nagrzania/schłodzenia robi swoje. Trzeba trochę poczekać, mimo że nawiewy działają sprawnie.
Renault Scenic I Minivan