Lista ocen Renault Megane IV Grandcoupe 1.6 SCe 114KM 84kW 2016-2018 (7) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 10 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~killer1
Grandcoupe 1.6 SCe 114KM 84kW
Spalanie podczas tych 2 000 km na poziomie 7,9 l/100 km w trybie mieszanym (jazda po Wrocławiu + dojazd 25 km z miejscowosci pod Wro gdzie mieszkam). Co ciekawe - gdy zatankowalem auto pierwszy raz (pojemnosc baku to 49 l) przejechalem autem ponad 600 km. Na kazdym nastepnym tankowaniu przejezdzam aktualnie ok. 540 km (gdy tankuje samochod po jezdzie na rezerwie zostaje mi przed tankowaniem ok. 4 l). W ogole chcialbym zwrocic uwage ze moim...
~Sartoris
Grandcoupe 1.6 SCe 114KM 84kW
Spalanie średnio 7,7 - nie jeżdżę w trybie ECO - dość mocno zmula samochód i podobno nic nie daje (bo wtedy ciśniesz mocniej, żeby jechać). Może przy 200KM ma to sens. Bak jest nieduży - bodajże 40 litrów, co przekłada się na zasięg w cyklu mieszanym około 600 km. Mam wykupiony pakiet serwisowy więc obsługa nic mnie nie kosztuje ale uwaga! Renault w tym modelu przewiduje wymianę oleju co 30tys km lub 2 lata - troszkę przesadzają.
~Łukasz - Wrocław
Grandcoupe 1.6 SCe 114KM 84kW
Na razie nic się nie dzieje a mam serwis i gwarancję przez 5 lat więc myślę, że na 5 lat mam spokój.
~Łukasz
Grandcoupe 1.6 SCe 114KM 84kW
Na razie samochód jest nowy i na gwarancji więc nie można mówić o jakichkolwiek kosztach.
~Jasko
6,3-6,6 litra benzyny na 100 km - cykl mieszany
~Andrzej
Grandcoupe 1.6 SCe 114KM 84kW
Nie doprowadzą raczej do bankructwa
~Marcin
Spalanie w normie