Lista ocen Renault Megane III Hatchback 1.5 dCi 105KM 77kW 2008-2011 (15) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 15 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~ren_meg
Hatchback 1.5 dCi 105KM 77kW
Nie jest głośno, ale szału nie ma. Myślałem, że będzie trochę ciszej. No i ten jazgot, o którym wspominałem w tabeli "Silnik (kultura pracy, elastyczność)". Nie przypuszczałem, że pierwsze, co mnie zaniepokoi w nowym aucie, to dziwne odgłosy dochodzące z komory silnikowej. Mam nadzieję, że to jakaś bzdura...
~Nigdy więcej Renault.
Hatchback 1.5 dCi 105KM 77kW
W mieście słychać przewody paliwowe, na trasie silnik i świst powietrza. Tak trzeba podnosić głos. Skrzypienie drzwi i ich uchytów na nierównościach i przy hamowaniu - dno, a zapomniałem jeszcze skrzypiące zapięcia pasów bezpieczeństwa.
~oskaju
Hatchback 1.5 dCi 105KM 77kW
Powyżej 130 km/h robi się głośno, sam silnik w niższych obrotach jest w porządku. Gdzieś coś zapiszczy co w nowym aucie zdecydowanie nie powinno mieć miejsca - sądzę, że to wina niezbyt przyjemnych materiałów wykończeniowych, które oceniłbym na max 3.
~. R .
Hatchback 1.5 dCi 105KM 77kW
jak na diesla jest ciche.Brak odglosow zawieszenia.Po 180 tys. nic nie trzeszcy i nie brzeczy.Na niemieckiej autostradzie przy 160km/h mozna sluchac ulubionej plytki bez nadstawiania ucha...
~ser
Hatchback 1.5 dCi 105KM 77kW
W porządku, ale bez fajerwerków, Diesel troszeczkę hałaśliwy na wysokich obrotach (tutaj o wiele lepszy Benzyniak - jeździłem z silnikiem 130 konnym) ale Broń Boże nie uciążliwy.
~agrafa
Hatchback 1.5 dCi 105KM 77kW
Tutaj na 6. Jestem w szoku jak dobrze jest wyciszony. Mini Couper D to czołg w porównaniu z Megane. Przy wyższych prędkościach różnica już nie jest tak znacząca.
~tucz
Hatchback 1.5 dCi 105KM 77kW
w środku cisza, nawet przy dużych prędkościach, w ogóle nie słychać przejeżdżających obok samochodów. Silnik jak na diesla też bardzo cichutki.
~DAWID
Hatchback 1.5 dCi 105KM 77kW
NIE SŁYCHAĆ PRAKTYCZNIE SILNIKA A TO PRZECIEŻ DIESEL, PODOBNIE Z NIERÓWNOŚCIAMI DROGI.
~Piotrek
Hatchback 1.5 dCi 105KM 77kW
silnik słychać dopiero przy wysokich obrotach, przez co nie czuć w tym aucie prędkośći.
~PitchBlack
Hatchback 1.5 dCi 105KM 77kW
Jest oki, mogło by być jeszcze lepiej ale jest postęp w porównaniu z poprzednikiem.
Renault Megane III Hatchback