Ocena kierowcy - Renault Megane III Grandtour Facelifting 2013
Przebieg:
33 tys. km
Okres użytkowania:
2 lata
z czystym sumieniem moge polecić to auto. Niedawno robiłem przegląd po 30000km, uzupełnili jedynie nieco płyn chłodzący. stan klocków 85%. Do minusów można zaliczyć krótkie przełożenia skrzyni biegów, w mieście to nie problem, ale autostrada 110km/h i 3000obr a przy 140km/h robi się dość głośno ale już się przyzwyczaiłem:) ostatnio wyczytałem, że w kombi celowo robi się krótsze przełożenia bo auto jest zaprojektowane jako rodzinne, więc obładowane i może coś w tym jest biorąc pod uwagę przełożenia w tirach, ale nie wiem nie mmiałem okazji sprawdzić w hatchbeku. druga sprawa to utrata wartości, ale nie zamierzam sprzedawać, bo co kupię klepane przekręcone audi od mietka handlarza? Podsumowując jestem bardzo zadowolony, bardzo dobry stosunek jakości do ceny. posiadam wersję dynamique z m.in. automatyczną klimą, 6 poduszkami, radio z bluetooth i systemem głośnomówiącym, tempomatem, auto światła i wycieraczki i poprostu ładne wizualnie. focus czy astra z podobnym wyposażeniem były droższe 12000-15000 pln. bardzo mi się podoba opinia o niekupowaniu aut na f, dzięki temu mam dobre auto za stosunkowo nieduże pieniądze:)
tylko dobrze bo dość głośny powyżej 130km/h, ale ma opinie niezawodnego, mi jeszcze żadnych problemów niesprawił, spalanie do przyjęcia
tylko przeciętnie bo brakuje 7 biegu na autostradzie
jak dla mnie doskonale:)
mała szyba tylna, dość grube słupki przednie
z tyłu nie jeździłem, przednie fotele wydają się dość wąskie
grzeje dobrze i chłodzi też dobrze:)
z punktu widzenia kierowcy bez zastrzeżeń
w normalnym ruchu ok, ale na autostradzie powyżej 130 lepiej włączyć radio:)
poprostu doskonale
nie wystąpiły narazie, oby jak najdłużej
jak wyżej
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 110KM 81kW