Lista ocen Renault Megane III Grandtour Facelifting 2013 (26) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 10 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~błażejek84
Grandtour Facelifting 2013 1.6 16V 110KM 81kW
Moim zdaniem tu Megane kuleje, przynajmniej wersja 1.6 benzyna. Puki jexdzisz po mieście jest spoko. Ale już od 110 km/h robi się dość głośno, i jest to silnik. Zauważyłem żę w wersji benzynowej nie ma podbitki maski - zamawiam niedlugo jedną i sprawdzimy czy to pomoże w głośności. Plus około 2000 obrotów coś wpada mi w wibracje - chyba maska... mam nadzieję że podbitka pomoze na obie rzeczy.
~Driver
Grandtour Facelifting 2013 dCi 110KM 81kW
Wyciszenie silnika jak na diesla jest super (w kabinie jest ledwo słyszalny - mam fabrycznie przednią szybę z izolacją akustyczną). Niestety izolacja odgłosów od kół i nawierzchni jest zbyt słaba. Ja sobie sam poprawiłem (można to łatwo zrobić), ale i tak pod tym względem do Golfa IV dużo brakuje.
~Sebo
Grandtour Facelifting 2013 dCi 110KM 81kW
auto bardzo ciche, silnik słychać dopiero po załączeniu się turbiny, jedyne co mnie osobiście irytuje to dość mocno słyszalne odgłosy spod kół ( na jak się jedzie po mokrym lub po piasku ) wtedy słychać jak każde ziarenko uderza w podwozie/progi i jest to dość uciążliwe
~driver
Grandtour Facelifting 2013 dCi 110KM 81kW
Wyciszenie silnika jest bardzo dobre. Praktycznie go nie słychać. Za to niestety wyciszenie odgłosów od podwozia jest baaardzo słabe. Tu nie ma porównania do moich starszych Golfa czy Astry, o Audi już nawet nie wspominając. To zbliża Renault do koreańskich marek niskobudżetowych.
~piotr
Grandtour Facelifting 2013 2.0 T Renault Sport 220KM 162kW
Tutaj docieraja odglosy z zewnatrz ale to w koncu usportowiona jednostka wiec czemu sie dziwic ? na pocieszenie dodam ze te odglosy sa mile dla ucha wiec nie ma bolu . W sumie dla mnie kazdy samochod po EVO jest cichy :D:D:
~Michał
Grandtour Facelifting 2013 dCi 95KM 70kW
No i znowu prawie bez zarzutu, jednak przy przebiegu 106 tys km odczuwa się zużycie materiału i przez odkształcające się i odginające wygłuszenie silnika dźwięki bardzo mocno wchodzą do kabiny kierowcy.
~wieruch
Grandtour Facelifting 2013 1.6 16V 110KM 81kW
Do prędkości 110 km/h silnika ani szumów powietrza nie słychać. Powyżej 120 km/h silnik staje się słyszalny, ale najbardziej przeszkadza szum powietrza z okolic klamek od drzwi (zaślepki od systemu Hands Free)
~Endrju
Grandtour Facelifting 2013 Energy TCe 115KM 85kW
Na wolnych obrotach silnika prawie nie słychać, Przy prędkościach autostradowych zaczyna się już robić głośno ale słyszalne są opory powietrza i szum opon a nie dźwięk silnika.
~Arkadikos
Grandtour Facelifting 2013 Energy dCi 110KM 81kW
Przez to, że w czasie jazdy silnika w ogóle praktycznie nie słychać, można "dosłuchać" się np. toczących się kół... ;) Bardzo komfortowe warunki akustyczne ;)
~Rafał
Grandtour Facelifting 2013 1.6 16V 110KM 81kW
Do około 120 km/h jest komfortowo później jest magiczna granica po przekroczeniu której wszystkie dźwięki jak opony wiatr i silnik robią się głośniejsze.
Renault Megane III Grandtour Facelifting 2013