Lista ocen Renault Megane II Kombi (159) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 93 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~dabek_kd
Kombi 1.5 dCi 105KM 77kW
TUTAJ NIE POZOSTAJE MI NIC INNEGO NAPIAĆ JAK REWELACJA. MIN. DLATEGO KUPUŁEM MEGANE Z DCI(WSZEŚNIEJ CLIO TEZ Z TAKIM SILNIKIEM TYLKO BEZ TURBINY). W MIEŚCIE (WAWA) ŚREDNIE W ZAKRESIE OD 5,6 DO 6,2 SPALANIE TRASA NIE PRZEKRACZA 5,2 PRZY NAWET DOŚĆ SZYBKIEJ JEŻDZIE ( DO 150 )
~boloh@op.pl
Kombi 1.5 dCi 86KM 63kW
Rewelacja za spalanie Spala cudownie mało śr w całym roku lato z zima 5,5 l/100km przy 2-ch kierowcach-(żona) i w 95% po mieście Wiem że gdybym jeżdił sam zszedłbym na 5l/100km w mieście .Na trasie przy 110-130 spala 4,7l/100km a przy ekonomicznej 4,3l/100km.
~Francik
Kombi 1.5 dCi 105KM 77kW
jakby można było dać 6, to bym dał, praktycznie to jest najmocniejszy punkt tego auta. Średnie spalanie w trasie to 4 - 4,2, w mieście 5,3 - 5,6, maksymalną wartość, jaką uzyskałem, czyli 6,2 "padła" w jeździe wyłącznie miejskiej i przy mrozach dochodzących do -28.
~Broski94
Kombi 1.9 dCi 120KM 88kW
moj najnizszy wynik w miescie to 6.5l to jest realny wynik jezeli ktos lubi eco driving i chce zabic diesla w miescie na krotkich dystansach. lecz gdy ktos "rozumie" diesla ... moj aktualny wynik na przestrzeni kilku miesiecy 8.5l
~Aleksy
Kombi 1.5 dCi 105KM 77kW
dosyć ekonomiczne auto. Po mieście na pewno powyżej 5,5 będzie, ale poza miastem można liczyć na poniżej 5 litrów na 100 km spalanie. polecam to auto, jest wygodne również na dłuższą podróż. Jeśli przycisnąć to daje kopa
~Tomek
Kombi 1.9 dCi 120KM 88kW
Moja spala w zimę 6,5-7 litrów , w lato 4-5,5 litrów na 100 kilometrów jazdy po mieście i poza w stosunku mniej więcej 50/50 , przy stylu jazdy różnym bo w trasie mogę sobie pozwolić na ekonomię , w mieście czasem nie.
~Piotr
Kombi 1.5 dCi 105KM 77kW
rozrząd z pompą wody dobrej klasy coś ok 300zł, dwumasowe koło coś ok 500, ze sprzęgłem od 1200, małe opłaty, małe spalanie. Ekonomiczność cena zakupu i koszty utrzymania były decydującym argumentem za zakupem tego właśnie auta.
~Paweł
Kombi 1.9 dCi 130KM 96kW
Jeżdżę w miarę spokojnie, ale bez PSJ. Jeżeli ktoś lubi butować nie powinien być zawiedziony, autko ma całkiem sensowne kopyto, jednak kosztem sporo wyższego spalania. Na razie obyło się bez napraw, rozrząd + olej + filtry 450 zł.
~And
Kombi 1.5 dCi 86KM 63kW
miasto (_Warszawa, korki: lato 6,6, zima 7,7; szosa: lato 4,6, zima 5,1), Ze wzgledow ekonomicznych polecam naprawy poza serwisem ASO (cenny jak z kosmosu a jakosc rozna). Polecam warszat w Borzecinie Duzym k/Warszawy.
Dziennik kosztów dla Renault Megane II Kombi
6,0
7,4
9,7
~m.adam
Kombi 1.5 dCi 100KM 74kW
BAJKA :) Ten silnik nie jest w stanie spalić więcej jak 7,5 litra. Na co dzień stosuję eco driving - nie mylić z zawalidrogą i spalanie wynosi: miasto - 4,5-5,5 litra trasa - od 3,8 przy 100kmh do 7 przy 150kmh
Renault Megane II Kombi