Lista ocen Renault Master III 2.5 dCi 120KM 88kW 2003-2010 (30) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 23 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Paweł
Furgon 2.5 dCi 120KM 88kW
co do skrzyni nie mam większych zastrzeżeń , co prawda już ma za sobą dwa serwisy pierwszy raz zaczęła troszkę hałasować ale szybka interwencja czyli wymiana oleju zaprzestała hałasowi a przynajmniej wydłużyła życie skrzyni, natomiast druga usterka to zatarte linki wybieraka skrzyni biegów(dostępny tylko oryginał 330zl plus 80zl wymiana) co do zestopniowania to super plus duża oszczędność paliwa
~Krzysztof Olecko
Furgon 2.5 dCi 120KM 88kW
To już moja druga skrzynia biegów w tym aucie.to jest mój trzeci master(nigdy więcej) Sprzedający te skrzynie maja z kogo złupić.Ze względu na to ocena skrzyni: -ściema -części sakramencko drogie -łożyska w skrzyni (najwyżejdo roweru dziecięcego) -synchronizator drugiego biegu(żenada) Zmiencie to konstruktorzy na miłość boską!!!!!!!!!
~PAWEŁ RACHWAŁ
Furgon 2.5 dCi 120KM 88kW
We wszystkich masterach coś jest nie tak 1- 2006 rok 5 biegowa padł wysprzęglik przy przebiegu 230000km - pracuje cicho 2- 2007 rok 6 biegowa działa ale jest głośna od 200000km 3- 2009 6 biegów wysprzęglik przy 200000km, przy 220000km łożysko wybieraka skrzyni. Pracuje dość cicho.
~MateuszP
Furgon 2.5 dCi 120KM 88kW
6 biegów idealnie na trase pomaga uzyskać mniejsze spalanie i zmniejszyć troche hałas; chodzi bez zarzutu czasami tylko trzeba się przyłożyć do wstecznego:)samo umiejscowienie lewarka jest świetnym pomysłem ale przy dłuższej jezdzie męczy się prawa noga bo ogranicza troche swobode
~masterek
Furgon 2.5 dCi 120KM 88kW
Nie mam na nią słów. Autko ma 5 miesięcy i 4 razy w servisie. Ciągle jakieś usterki. Ostatnio mechanik zerwał śróbę mocującą skrzynię i cytuje "zastosowaliśmy dłuższą szpilkę którą wkleiliśmy na specjalny klej" No czy to jest normalne podejście do sprawy w nowym samochodzie!!!!!
~KAROL
Furgon 2.5 dCi 120KM 88kW
6 BIEGÓW DZIAŁAJĄ REWELACYJNIE TYLKO TRZEBA PAMIĘTA O SPRAWDZANIU OLEJU. A CI CO MAJĄ PROBLEMY ZE SKRZYMIAMI W TYCH AUTACH TO MAM DLA NICH WIADOMOŚ TO NIE OSOBÓWKA TUTAJ BIEGI SIE ZMIENIA PŁYNNIE I SPOKOJNIE A WTEDY NIC SIE NIE STANIE GWARANTUJE !!!
~lobooz
Furgon 2.5 dCi 120KM 88kW
Czasem charczy, czasem haczy. Dużo wytrzymuje. Potrafi we Francji ponad dwie tony pod takie górki wciągnąć, że iść by ciężko było. Co prawda nieraz nawet na jedynce trzeba się wciągać, ale jedzie...
~Robsik
Furgon 2.5 dCi 120KM 88kW
Biegi wchodzą idealnie, 6-tka fajna na autobahnie i powyżej 120km/h. Reszta też ok. Choć trzeba się namachać wajchą żeby efektywnie wykorzystać walory silnika. Skok dżwigni i umiejscowienie ok.
~Gutek
Furgon 2.5 dCi 120KM 88kW
Skrzynia delikatna, podatna na uszkodzenia. Zawiódł przy mrozach wysprzęglik w skrzyni - jeden i drugi. Pod wpływem zimna plastik stwardniał i pekł, co wiązało się z wyciąganiem skrzyni biegów..
~gibontrans nico124@o2.pl
Furgon 2.5 dCi 120KM 88kW
w najnowszych modelach producent w końcu to poprawił,bo były słabe(pk6).tak czy innaczej skrzynka w masterze to 200000km.i trzeba ja regenerowac ale to norma.remoncik w granicach 3-4 tys.w aso