Lista ocen Renault Laguna III Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW 2007-2011 (16) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 10 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~arkadio72wp.pl
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Zawieszeniowo napewno nie odstaje od konkurencji. Odpowiednia twardość, sprężystość i komfort. Nie ma mowy o jakimś kładzeniu w zakrętach, czy bujaniu. Ogólnie praca zawieszenia jest cicha (w tym aucie naprawdę jest cicho, nawet szum powietrza nie dokucza).Jedynie wyraźnie słychać poprzeczne nierówności ale to chyba bardziej zasługa opon Michelin energy saver. Układ kierowniczy: siła wspomagania odpowiednia natomiast tzw. \"czucie drogi\"...
~cbt57
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Dałem ocenę przeciętną z powodu twardo zestrojonego zawieszenie, które jednocześnie ciężko wyczuć. Poprzedni Focus był sztywny i świetnie się go prowadziło. Tutaj układ kierowniczy jest mało wyczuwalny a zawieszenie sprężyste. Po francuzie oczekiwałem większego komfortu a zestrojenie zawieszenie powinno iść w parze z precyzją prowadzenia. Nie jest to jednak cecha skreślająca to auto.
~MaciuKing
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Samochód ma raczej charakter wygodnej limuzyny, zawieszenie jest raczej miękkie i nie skłania do szybkiej jazdy. Mimo to pewnie trzyma się jezdni - można trochę poszaleć, dobrze wybiera nierówności i daje poczucie pełnej kontroli nad autem.
~em
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Jak na moje obecne potrzeby (auto rodzinne) bardzo dobre wyważenie pomiędzy komfortem a konieczną do bezpiecznego podróżowania ilością i intensywnością informacji przekazywanych przez układ jezdny. ASR reaguje szybko nawet przy niewielkich uślizgach.
~Mik
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Stosunkowo miękkie i wygodne zawieszenie, ale mimo wszystko na drodze zachowuje się pewnie i przewidywalnie. Nie jest to auto wyścigowe, ale daje trochę przyjemności z jazdy.
~Wojtek
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Auto wygodne nie sprzyja szybkiej jeździe w zakretach, ale autostrada 140 i tempomat w tym czuje się najlepiej, elementy tanie w naprawie i nieskomplikowane
~Robert J.
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Jeździłem wcześniej Focusami, więc jeżeli chodzi o układ jezdny chyba nic nie mogło mnie zaskoczyć...do momentu kiedy nie przejechałem sie tym autem
~maciek1603
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Bardzo dobre prowadzenie, trzyma się w zakrętach przy ponad 100km/h. Niezbyt dobre zawieszenie, dość twarde i nietrwałe.
~adamhejo
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Dobre zawieszenie poprawione w porównaniu do poprzedniej wersji. Brak szybko zużywających się elementów.
Dziennik kosztów dla Renault Laguna III Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
~adamhejo