Lista ocen Renault Laguna III Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW 2007-2011 (11) - Ergonomia

Na liście zabraknie 15 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~arkadio72wp.pl
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Siedzi się ogólnie wysoko, nawet po opuszczeniu fotela max. w dół. Tutaj mam spostrzeżenie: ja mam 182 cm. wzrostu, fotel max. w dół, kierownica max. w górę, oparcie siedzenia-odległość kierownicy zgodnie ze sztuką tzn.łopatki przylegają do oparcia a przy wyprostowanej ręce nadgarstek swobodnie wisi na godz.12 na kierownicy(może trochę zagmatwałem ale prawdziwi kierowcy się połapią). Dążę do tego, że kierownica lekko przysłania prędkościomież,...
~em
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Niby fotel wygodny, duży zakres regulacji ale bardzo długo nie mogłem znaleźć optymalnej pozycji za kierownicą. Jeśli chodzi o rozmieszczenie przełączników - jest poprawnie i intuicyjnie. Brakuje uchwytów na kubki z przodu (jest tylko jeden wysuwany), mniejszych schowków też mogłoby być więcej. Przyzwyczajenia wymaga \"joystick\" do sterowania systemem audio umieszczony za kierownicą. Jednak po opanowaniu jego funkcji (po omacku bo go nie...
~Mik
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Uważam, że bardzo wysoki poziom. Wcześniej nigdy nie jeździłem Renault i początki były dość trudne. Po chwili przyzwyczajenia nie mam już żadnych uwag. Wszystko jest w zasięgu ręki, dość intuicyjne w obsłudze. Bardzo dobre sterowanie radiem z "pilota" przy kierownicy. Jak dla mnie to dużo wygodniejsze niż sterowanie z kierownicy.
~cbt57
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Ergonomia jest super z jednym wyjątkiem: w sterowaniu radiem jest poważny babol. Większe pokrętło jest od zmiany ścieżki na płycie lub stacji radiowej a mniejsze pokrętło jest od zmiany głośności. To irytujące bo każdy pasażer chcący ściszyć lub zgłośnić zmienia mi piosenkę.
~Mieszko
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Nic nie skrzypi w kokpicie. Czasami drzy zapiecie od pasow, po dotknieciu przestaje, rzadko. Wymieniona zostala skora na galce od biegow bo sie starla. Schodzi czarna folia uchwytach od drzwi, praktycznie niewidoczne.
~MaciuKing
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Wszystko pod ręka, brak płynnego przejścia z deski rozdzielczej do tunelu środkowego sprawia, że kolano nie obija się o tunel co jest bardzo wygodne, wnętrze jest szerokie a z tyłu można rozprostować nogi.
~arkadio72
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Przy długich trasach np. zagraniczne wakacyjne podróże to krótkie siedzisko jednak daje się we znaki. No francuskie auto powinno mieć jednak wygodniejszy fotel kierowcy.
~Wojtek
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Auto ma swoje bolaczki, słabe spasowanie plastików i trochę trzeszczy ale mnie zupełnie to nie przeszkadza
~adamhejo
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Dopasowane elementy, intuicyjne sterowanie.
~adamhejo
Grandtour 2.0 dCi 130KM 96kW
Dopasowane elementy, intuicyjne sterowanie.
Renault Laguna III Grandtour