Lista ocen Renault Laguna I Hatchback 2.2 D 84KM 62kW 1993-2000 (17) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 25 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~axelsjoblom
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
Biegi wchodzą bardzo wygodnie, skrzynia dobrze zestopniowana, ale niestety, tuż po kupnie auta okazało się, że w skrzynia była dziurawa. Musiałem zakładać używaną, co kosztowało około 1000 złotych. Od tamtej pory skrzynka chodzi bez zarzutu, aczkolwiek ostatnio zaczął lekko haczyć pierwszy bieg. Ponadto w aucie dają się słyszeć metaliczne odgłosy szurania (chrobotanie), zwłaszcza przy prędkości obrotowej powyżej 2000. Mechanicy rozkładają...
~Przemek
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
Podobno w Lagunkach sypią się skrzynie ale ja nie narzekam aż tak bardzo.Wszystko jest ok ale w moim modelu akurat jest chyba cos nie tak bo gdy lecę autostradą tak 130-140km/h i puszczę gaz to wyskakuje bieg :( nie wiem czemu.No i po dłuższej jeżdźie jak sie redukuje biegi to czasem 2 bieg nie chce wejść.
~LIMAK
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
Ostatnia z serii usterek to właśnie była skrzynia biegów. Bardzo zawiodłem się na tym samochodzie głównie przez skrzynie biegów. Kiedy była sprawna to też nie była doskonała... ciężko było wyczuć biegi a niektóre nie chciały wchodzić być może to były już objawy jej końca.
~Tomek
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
Co do skrzyni biegów ja jestem z niej bardzo zadowolony gładziutko chodzi, gałka zmiany biegów lezy bardzo wygodnie w rece co w trasie jest wygodne .
~mishi_111
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
W silniku 2.2 D jest to naprawde porażka,jedynka w ogóle nie ma żadnego momentu,skrzynia bardzo krótko skonstruowana.
~Andrzej
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
Przed zakupem tego auta myślałem o automacie, tu manualna ale bardzo przyjemna , przekonałem sie do manualnych
~marta
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
biegi wchodza lekko nie rozumiem tych ktorzy mowia ze ciezko.trzeba nauczyc sie jezdzic.
~Grand
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
niema żadnych problemów - poszczególne biegi są na swoim miejscu(nietrzeba zbędnie machac lewarkiem)
~Lagunowiec
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
dskrzynka naogół niesprawia problemów, jednak czasem są problem z włożemiem biegu, szczególnie wstecznego
Dziennik kosztów dla Renault Laguna I Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
5,4
~Aleks
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
Skrzynia mogłaby być bardziej precyzyjna, ale mozna jej to wybaczyć
Renault Laguna I Hatchback