Lista ocen Renault Laguna I Hatchback 2.2 D 84KM 62kW 1993-2000 (17) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 25 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~AB
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
doskonale przez 7lat1000zl na naprawy głównie zawieszenie i elektryka .(naprawa rozrusznika) nigdy nie stanoł w trasie.spalanie midzy 5a6litrow niekoniecznie najlepszej ropy.W zimie najzabawniej jak przy -20 odpala bez problemow ogolnie polecam w trasie
~axelsjoblom
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
Bardzo małem zużycie paliwa, jak na silnik o tak sporej pojemności. Naprawy czasami kosztują zaskakująco sporo, ale nie ma co rozpaczać. Problemem jest natomist OC, ze względu na dużą pojemność silnika, to co oszczędzam na paliwie, wydaję na OC. W pierwszym roku 1450, w tym 1300 zł.
~Przemek
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
Zużycie paliwa jest super.W cyklu mieszanym teraz w zimie na krótkich trasach nie przekroczy 6.5 litra.Co do cen napraw to nic nie wiem bo jeszcze lata,jedyne co zrobiłem to świece i płyny powymieniałem jak zawsze przy nowym zakupie i mam luzy ;]
~Aleks
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
Mega tanie w utrzymaniu, żadnych awarii która by unieruchomiła jazdę, wymieniam jedynie rzeczy które się wymienia w każdym innym aucie olej itp
~LIMAK
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
Silnik diesla 2.2 wolnossący pali mi od 6-8 l/100km myślę że jest dobrze. Ceny napraw nie należą do najtańszych ale wygląda to lepiej niż w japońskich wozach.
~mqriusz
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
Jak na silnik 2.2 spalanie jest na przyzwoitym miejscu. ok 6l/100km. Chociaż w mieście to potrafi i 8 wziąć. Zależy od jazdy.
~marta
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
male spalanie.to moj drugi diesel wczesniej mialam tzn dalej mam japonczyka i pali mniej niz ten ale i tak jestem b zadowolona
~Grand
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
sporo ponad tysiąc km na zbiorniku przy delikatnej jeżdzie(90km/h) - poza tym - nawet przy baaaaardzo ostrej jeżdzie jest ok.
~Lexic
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
6,45/6, Ceny a ASO koszmarne, lepiej omijac z daleka, ale mozna znalezc dobry i tani warsztat specjalizujacy sie w renault
~JARO
Hatchback 2.2 D 84KM 62kW
W TRASIE AUTKO SIĘ MIEŚCI W 7 LITRACH W MIEŚCIE POTRAFI DOJŚĆ PRZY OSTRZEJSZEJ JEŹDZIE NAWET DO 12 LITRÓW.
Renault Laguna I Hatchback