Lista ocen Renault Koleos II (33) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 15 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Stepidar
SUV 2.0 dCi 177KM 130kW
tu pozoytywne zaskoczenie. auto jest bardzo posluszne, precycyjne w prowadzeniu, zaskoczyl mnie przy tych gabarytach. bardzo dobrze ogarnia duze predkosci i z duzym spokojem reaguje na szybkie luki albo nagle zminay kierunku. oczywiscie porównuje z innymi SUv, na miesiac miałem Passata i byłem zdziwiony, że Koleos prowadzi się niewiele gorzej. kierownica jest przy tym barszo dobrze wykonana, w wersji Initiale Paris podgrzewana, siła...
~Marek
SUV 2.0 dCi 177KM 130kW
Samochód swoje waży, ma też wysoko środek ciężkości, wobec czego nie należy się ścigać na krętej drodze. W zamian jest bardzo komfortowy, raczej do spokojnej jazdy. Wspomaganie kierownicy działa super, delikatnie i leciutko na parkingu, a sztywno podczas szybkiej jazdy. Tak, jak powinno być. Napęd na 4 koła z 3 trybami jazdy - pewne fajny, ale przez żenującą zimę tego roku nie miałem jak sprawdzić faktycznej różnicy (2WD vs 4WD).
~EZOGHUL
SUV Facelifting 2.0 Blue dCi 184KM 135kW
Dobrze reaguje na zmianę kierunku jazdy, nie wychyla się w zakrętach jak koleos I i można je spokojnie pokonywać bez odczucia jakiejś niestabilności pojazdu. Podczas hamowania nie nurkuje. Dziury mógłby wybierać lepiej ale zapewne tak jest w wersjach z 18" kołami, initiale paris ma 19". uważam, że zawieszenie jest dobre ale można by je jeszcze dopieścić.
~Michał
SUV 2.0 dCi 177KM 130kW
Trochę zbyt twardy (przedtem też jeździłem Renaultami - komfortowymi), kierowca słyszy wszystkie dziury, jednakże jakość dróg nie wpływa na zachowanie auta - bardzo stabilne, działający "w tle" AWD pozwala na szybkie pokonywanie zakrętów. Hamulce rewelacyjne, układ wspomagania hamowania (czy jak to się nazywa) działa trochę za późno.
~Roman
SUV 2.0 dCi 177KM 130kW
Samochód jest twardy, każda nierówność i dziura jest słyszalna w kabinie. Mam felgi 19 może i one sie do tego troszkę przyczyniają. Ale ogólnie za zawieszenie jest 3. Na autostradzie się płynie ale już na gminnych drogach jest niezbyt miło. Wcześniej miałem xc60 i była bajka
~Szymek
SUV 1.6 dCi 130KM 96kW
Trochę twardy i po dziurach to trochę słychać stukanie. Ale na tak duży samochód świetnie wchodzi w zakręty nie ma przechyłów jak np. w Pacifice. Jedzie przewidywalnie. Układ kierowniczy świetnie dostosowuje się do prędkości utwardzając w wyższych zakresach.
~as
SUV 2.0 dCi 177KM 130kW
Dobrze się prowadzi. Zawieszenie mogłoby być trochę bardziej miękkie i cichsze, ale jeśli miałoby to pogorszyć trakcję to niech lepiej zostanie jak jest. Napęd na 4 koła sprawdził się parę razy w zaspach śnieżnych.
~Paweł Kowalski
SUV 2.0 dCi 177KM 130kW
Komfortowo zestrojony.Niestety słyszalne jest pracujące tylne zawieszenie podczas pokonywania np. wysokich progów zwalniających i większych nierówności przy nieobciążonym pojeździe (klekotanie półki bagażnika).
~mstech
SUV Facelifting 2.0 Blue dCi 190KM 140kW
Auto prowadzi się bardzo pewnie. Pomimo sporych gabarytów i wysoko umieszczonego środka ciężkości wąskie zakręty nie stanowią żadnego problemu. Zawracanie samochodem również nie jest problemem.

Usterki Renault Koleos II

Liczba wpisów: 11

Renault Koleos II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Jastarnik
SUV 1.6 dCi 130KM 96kW
Sama jazda w łukach jest przyjemna nie wychyla się ta buda. Jednak dosyć sprężyste tylne zawieszenie i właśnie tylne słychać na nierównościach. Aczkolwiek jak jest obciążony o dziwo ciszej.