Lista ocen Renault Koleos II (25) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 23 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Krzysztof
SUV 1.6 dCi 130KM 96kW
Przejechałem jedynie trochę ponad tysiąc kilometrów i rozczarowanie elektroniką. Moja przypadłość samoczynne przechodzenie z trybu świateł dziennych do mijania w czasie dobrej pogody i widoczności godzina 14 i nie w lesie. Objawia się to włączeniem się kontrolek świateł mijania na zegarach i przejście wyświetlacza zegara i konsoli środkowej w trym nocny (kiepska widoczność wyświetleń. Podsumowując jedziesz i nagle bez sensu przełącza się a...
~killer1
SUV 2.0 dCi 177KM 130kW
Za krotko aby cos powiedziec, ale zwazywszy ze zona ma do pracy 3 km + czasem trasa to jest bardzo ok (balem sie o dpf, ale auto jezdzi bez zarzutu; oby tak dalej). Podobno dpf teraz jest w pelni bezpbslugowy co oznacza ze jesli zacznie sie wypalac i przerwiemy ow proces to po kolejnym odpaleniu silnika dokonczy pn sam ow proces. Nie zauwazamy wypalania filtra poprzez zwiekszone spalanie momentowe czy jakies kontrolki.
~Adrian
SUV 2.0 dCi 177KM 130kW
Strzelanie siedzenia kierowcy, czekam na drugą po roku wymianę. Tragiczna roleta bagażnika, lepiej ją wyjąć. Jeszcze gorszy rygiel klapy bagażnika. Po kilku wizytach bezowocnych w ASO, polecili mi go okleic taśmą izolacyjna i co pół roku wymieniać okleinę. Co najlepsze to działa ale gdybym chciał skode favorit to bym ją kupił za 500zl.
~Marek
SUV 2.0 dCi 177KM 130kW
Za krótko używany, aby coś mogło się zepsuć. Chociaż w serwisie byłem już kilkukrotnie, ale akurat z rzeczami, które niedomagały od nowości (brak blokady drzwi kierowcy, nawet na lekkiej górce same się zamykały, element został wymieniony i jest dobrze), źle działające radio cyfrowe - nadal źle działa, a odpowiedź jest taka, że "tak ma być".
~Tomasz
SUV 2.0 dCi 177KM 130kW
Po 2 tyś przestał działać czujnik otwierania klapy nogą , skrzypiący podłokietnik, wyłączająca się kamera systemu śledzenia z przodu w czasie deszczu , migające lampki w lusterkach bez żadnego pojazdu w pobliżu , drgające koła na nierównościach , nieprecyzyjna skrzynia automatyczna ,,, sam nie wiedziałem że tyle tego się nazbierało .
~Stepidar
SUV 2.0 dCi 177KM 130kW
na razie nic, przebieg 11 tys Aktualizacja 64 tys km i nadal żadnej najmniejszej awarii, przeglady 20, 40, 55 i wylacznie filtry oleje aktualizacja. Nawet klocki hamulcowe nie byly do wymiany. Bezawaryjnosc jest wzorowa. R-link sie nie zawiesza, glownie korzystam z Android auto,
~Janusz
SUV Facelifting 2.0 Blue dCi 190KM 140kW
po 12 tysiącach , błędy poduszki, i adblue, coś śmierdziało po przegonieniu auta - nawet chwilowym - ale serwis powiedział ze musi sie coś wypalić ze to sie zdarza - po 1000 km bym zrozumiał ale po 10 tyś ?
~as
SUV 2.0 dCi 177KM 130kW
Bezpośrednio po odbiorze z salonu pojawił się problem z systemem r-link i czujnikami parkowania. Dopiero po 5 miesiącach i chyba 6 wizytach w ASO usterkę usunięto. (ciekawe na jak długo ?)
~Marcin
SUV 2.0 dCi 177KM 130kW
Oprócz historii z skrzynia, latającym wkładem lusterek pow 130 km/h, trzeszczaca roleta bagażnika i trochę głośnym zawieszeniem (zwłaszcza na większych dziurach) jest w porządku.

Usterki Renault Koleos II

Liczba wpisów: 11

Renault Koleos II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~mstech
SUV Facelifting 2.0 Blue dCi 190KM 140kW
Żadnych napraw a nawet uwag. W porównaniu do VW i Skody , gdzie często było mi dane spożywać kawę w serwisie :) w przypadku Renault musze zadowolić się kawą w domu:)