Lista ocen Renault Kangoo I Minivan Facelifting 2003 1.5 dCi 82KM 60kW 2003-2005 (56) - Silnik

Na liście zabraknie 28 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~cisiu
Minivan Facelifting 2003 1.5 dCi 82KM 60kW
Tragedia, Piszę to ponieważ chcę przestrzec wszystkich,NIE KUPUJ!!!!!!!!! Po 75tyś,musiałem wymienić silnik,póżniej poszły po koleji wtryski(1-1500zł),jak miał 160tyś,pompa wody wysiadła,po tygodniu uszczelka pod głowicą,w serwisie doradzili zastanowić się nad nowym silnikiem. To byłby już 3 silnik,a auto nie ma jeszcze 200tyś, MAKABRA Nie wspomnę o rozpadzie tylnego hamulca,włącznika podnoszenia szyb,wentylatorze,który działał jak chciał,...
~justyn
Minivan Facelifting 2003 1.5 dCi 82KM 60kW
wymiana pompy wspomagania układu kierowniczego, trudności z przełączaniem biegów / nie można ustalić przyczyn/, pobór oleju silnikowego ok.1l na 20 tys. km,trzykrotne \"psucie\"się blokady drzwi odsuwanych,wichrujące się tarcze hamulcowe /od ewen.kałuż wodnych/, które powodują drganie kierownicy podczas hamowania. A poza tym bardzo przyjemnie się jeździ.
~przemgodz@poczta.onet.pl
Minivan Facelifting 2003 1.5 dCi 82KM 60kW
Silnik sprawuje się doskonale. Natomiast jest problem z stosunkiem mocy do pojemności. Silnik 1,5 dCi świetnie nadaje się do jazdy miejskiej, na trasie jest dużo gorzej. Przy prędkości 120/130 km/h duże oborty silnika (ponad 3000 tys)a co za tym idzie większe spalanie. Dlatego świetnie nadaje się do jazdy po mieście. Bardzo elastyczny i dynamiczny.
~Budowniczy.
Minivan Facelifting 2003 1.5 dCi 82KM 60kW
Silnik super pracuje. Jest tylko drobny mankament koszt wymiany rozrządu to około 1000 zł ( oczywiście części) . Pozatym super. To drugie Reno w domu pierwsze też mam od nowości meganke 1,9 dti 98KM i ma przejechane 240 tys. Super auta nic nie dzieje się z nimi a naprawdę są doceniane ;)
~Lopez
Minivan Facelifting 2003 1.5 dCi 82KM 60kW
Kultura pracy rewelacyjna, diesel małej pojemności, wiec dołu w zasadzie nie ma, ale od 2 tyś ciągnie jak rakieta do około 3,5tyś. Porównujac do mojego poprzedniego autka Civic 1,5 myślałem, że będzie gorzej i bardzo pozytywnie się zaskoczyłęm
~Piotr
Minivan Facelifting 2003 1.5 dCi 82KM 60kW
najmocniejszy punkt auta, wymianie uległy świece żarowe (po 280 tys) i dwa razy pompa cieczy (po 180 i 220 tys) silnik pomimo przebiegu pracuje doskonale, nie ma problemu z zapalaniem, nie stracił też szczególnie dużo na żwawości
~Paweł
Minivan Facelifting 2003 1.5 dCi 82KM 60kW
doskonale jeżeli chodzi o osiągi. Główny bieg w trasie to 5. Trochę szaleństwa i ryzyka to wrzucam 4. Ta turbina jest fantastyczna. Trochę za bardzo dudni przy prędkości pow 120km/h- tzn jest przy dłuższej trasie trochę męczący
~Miszczak Sławomir-woj.Śląskie
Minivan Facelifting 2003 1.5 dCi 82KM 60kW
Bardzo czuły na jakość paliwa.Jedynie na paliwie "Shella" nie muszę oglądać podświetlonych kontrolek świecy i zapłonu.Serwis proponuje wymianę sondy , ja preferuje zmianę paliwa.Pomogło i działa od 10 miesięcy.
~piki68
Minivan Facelifting 2003 1.5 dCi 82KM 60kW
Kultura pracy, i wyciszenie silnika są b. dobre jak na disla. Elastyczność także b.dobra ciągnie od najniższych obrotów i równiutko jak benzyna. Powyżej 3000 obrotów nie ma juz takiego kopa, co podczas wyprzedzania staje się kłopotlwe
Minivan Facelifting 2003 1.5 dCi 82KM 60kW
Gdy pierwszy raz wsiadłem, odpaliłem tego dieselka byłem mile zaskoczony. Nie wożę ciężkich rzeczy, więc auto nie traci na dynamice. Można nim bezpiecznie wyprzedzać, a to na naszych drogach niezmiernie ważne.
Renault Kangoo I Minivan Facelifting 2003