Lista ocen Renault Grand Scenic I (89) - Widoczność

Na liście zabraknie 80 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~melomk
Grand Scenic 1.9 dCi 120KM 88kW
Do przodu i na boki widoczność wzorowa. Zaskakująco mało zasłania przedni słupek, który w nowych Vanach potrafi być tak szeroki, że można najechać na pieszego, który przy sprzyjającej prędkości samochodu wejdzie odpowiednio szybko na pasy - prosto pod maskę samochodu. Jeśli chodzi o widoczność do tyłu to nie ma szału. Ale mi to nie przeszkadza, gdyż do tyłu jeżdżę wyłącznie korzystając z lusterek. Zaleta niewielkiej powierzchni szyb to niezbyt...
~Limek
Grand Scenic 1.9 dCi 130KM 96kW
bardzo dobra do przodu i na boki do tyłu gorzej ale wiadomo przy takiej kubaturze to normalne, mam czujniki cofania więc jest ok. denerwuje słaba widoczność w boczne lusterko podczas jazdy w deszczowej pogodzie z uwagi na to że z lusterka brud leci bezpośrednio na trójkątną małą szybę w dziwach bocznych przez co utrudnia widoczność na owe nieszczęsne lusterko. Niby drobnostka ale jednak nie powinno jej być w rodzinnym aucie.
~PiotrWN
Grand Scenic 2.0 i 16V 136KM 100kW
Widziałem narzekania na małe lusterka ... ale szczerze powiem - są wystarczające i nie mam z nimi problemów, samochód łatwo wyczuć, ma regularne kształty, kiepsko trochę z widocznością w tył, ale kto by się tym przejmował mając czujniki parkowania ? :) W przód nie ma problemu słupki A są standardowej wielkości nie przesłaniają jakoś nadmiernie. Do tego szklany i otwierany dach, który jest świetny :)
~Pj
Grand Scenic 1.6 i 16V 115KM 85kW
Poezja. Wysokie fotele o idealnie dobranej twardości, wszechstronne regulacje, regulacja zagłówka w dwóch płaszczyznach, podłokietnik - w BMW lepiej nie było, o Fordzie nie wspominając. Najwygodniejsze auto jakim jeździłem. Z tyłu również dużo miejsca, głową nie wadzę (187cm wzrostu). W trzecim rzędzie jeżdżą dzieci - też są zachwycone, mimo, że dorosły tam się raczej nie odnajdzie.
~Krecik
Grand Scenic 1.9 dCi 120KM 88kW
Niestety widoczność jak dla mnie jest przeciętna wysoka pozycja za kierownicą ułatwia widoczność ale do tego pokaźnych rozmiarów słupki przednie i boczne ją ograniczają. Widoczność do tył przy 2 pasażerach z tył i opuszczonym środkowym zagłówku jest dobra tak jak w bocznych lusterkach. Ogólnie autem jeździ się w mairę dobrze jeżeli chodzi o widoczność ale mogło by być lepiej.
~woj96
Grand Scenic 2.0 i 16V 136KM 100kW
Zdecydowanie kamera,której nie ma.W samochodach przedłużanych kamera powinna być obligatoryjna.U mnie nie było nawet czujników-mam w tej chwli soczewkę,która nie wiem czy nie jest bardziej wiarygodna od czujników,którym ufasz pikaniem.Kamera -to oczy.Soczewka + lusterka-to oczy.Ktoś powie czujniki + lusterka to oczy.Dobra-odczucia subiektywne.=Powinna być kamera.
~chivers11
Grand Scenic 1.5 dCi 105KM 77kW
no tutaj tez plusy, przod i boki-rewelacja, do tylu to jezdze na lusterka,w ostatnim rzedie slaba widocznosc-ale tam tylko woze ludzi sporadycznie, no i ten dach ze szkla, po prostu rewelacja-mam w aucie zawsze jasno (jeden ruch reka i ciemno-roleta) ale jezdze z reguly do przodu-i tutaj widocznosc naprawde b.dobra,martwy punk prawie nie istnieje.
~agatwro
Grand Scenic 1.6 i 16V 115KM 85kW
przednia szyba dobrze zabezpieczona przed promieniami UV i podczerwienią , dzięki czemu nie robi się w srodku zbyt gorąco oraz nie oślepiają nas ksenonki.Widocznoć do tyłu jak w ciężarówce tylko lusterka boczne i małe okienko , przy 7 pasazrach nawet okienka nie widac.Przeznaczenie autostrada.
~diabeł
Grand Scenic 2.0 i 16V 165KM 121kW
Bardzo duże przeszklenie, przednie słupki nie ograniczają widoczności. Mega praktyczne rolety przeciwsłoneczne w tylnych drzwiach. Zwykłe halogenowe reflektory świecą jaśniej i dalej niż niejedne ksenony. W porównaniu do soczewek w Passacie B5FL- nareszcie coś widać po zmroku..
~MrStyk
Grand Scenic 1.9 dCi 120KM 88kW
W brew pozorom nie jest źle. Pierwszy kontakt z autem był dla mnie trochę przerażający, ale okazało się finalnie, że "strach ma duże oczy". Wysokie umiejscowienie fotela kierowcy powoduje, że autem zgrabnie parkuje się nawet w dość wąskie miejsca parkingowe.