Lista ocen Renault Espace II (48) - Silnik

Na liście zabraknie 51 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Adam okolice wawrszawy mmm500@wp.pl
Van 2.8 V6 150KM 110kW
MIMO ZE ESPACE MAM NIE DLUGO MOGE POWIEDZIEC ZE SERYJNE 150 KUCYKOW SPOKOJNIE CIAGNA KARETE WAZACA 1580 KG:) JEDNAK MLODY WIEK I WIDOK WIELKICH OCZU KIEROWCOW SAMOCHODOW NOWYCH KONSTRUKCJI... ZMUSIL MNIE:) DO TEGO ZEBY ZROBIC Z TEGO SAMOCHODZIK KRODZINNY ALE..... SUPER NIESPODZINAKE:) ZALOZYLEM TURBO I JEST 220 KONIKOW:) OJ JAKI FAJNY WIDOK JAK FRANCUSKI ESPACE SPOD SWIATELEK WCIAGA BMW 325 CZY HONDE CRX CZY INNE BOLIDY hehehehe NA NASTEPNYCH...
~przemek
Van 2.8 V6 150KM 110kW
Witam panowie mam pytanko i prośbe posiadam od niedawna Renault Espace RXE V6. VAN silnik 2.8 benzyna szukam dojścia do części nowych, używanych pompa wodna, chłodnica. Nie wiem co jest wylewa mi się woda ze szczelnych przewodów po 10 min jazdy z pod maski pełno pary, a zbiornik wyrównawczy pusty. Samochód jest idealny dla mnie chcę go uratować - naprawić. Jak by ktoś coś wiedział proszę o wiadomość dzięki. GG - 38537509
~szotpracz@poczta.onet.pl
Van 2.2 110KM 81kW
na taki silnik ok. Na gazie też ok. Jak przyciśniesz to rwie do przodu. Jak chcesz jechac powoli też da radę bez problemów. Przyspieszenie- jak od początku wchodzisz na wysokie obroty to żwawo kręci, ale jak na niskich dajesz gazu to średnio daje sobie radę, lepiej zredukować bieg
~GHOST
Van 2.2 110KM 81kW
jak na 2.2 (nie jest wcale wysilony) to ma duza moc. JEZELI KTOS MA TAKIEGO I CHCIALBY GO SPRZEDAC TO PROSZE PISAC NA MAIL ghost090@wp.pl chetnie kupie rok 95 z klimatyzacja i poduszka najlepiej z gazem. a jezeli nie to chociaz relingi dachowe i 2 fotele tylne
~PaBlOs
Van 2.2 110KM 81kW
Generalnie silnik super... Przy instalacji gazowej (sekwencyjnej) nie ma różnicy czy jadę na gazie czy na benynie. Silnik zbiera się bardzo bardzo fajnie... Autko mam rok, wcześniej jeździło w rodzinie i nie było większych problemów z silnikiem...
~zikozk
Van 2.0 101KM 74kW
100% satysfakcji na benzynie na gazie troszkę gorzej. Konfort jazdy jak na starsze autko bardzo dobry, zużycie paliwa niestety spore ale poza tym widzę same pozytywy. Polecam tym co lubią dłuższe wycieczki.
~anemo
Van 2.2 110KM 81kW
Jest to najmniejszy silnik w tym modelu więc osiągi nie są najwyższe. Bardzo mało wysilony. W zupełności wystarczający do spokojnej jazdy (w tym wyprzedzania również). Nieco hałasuje na wysokich obrotach.
~Piotr
Van 2.1 TD 90KM 66kW
elastyczny w miare dobrze przyspiesza jak na Diesla, cicho pracuje na wolnych jak i na trasie, wymieniać olej!! paski i filtry - nie zawiedzie, po wymianie wtrysków i świec jak nowy....
~bosman
Van 2.8 V6 150KM 110kW
Bardzo dobre przyspieszenie (na benzynie ok. 9s do setki, na gazie ok. 11), elastyczny, przy wyprzedzaniu nie bez znaczenia jest spora moc, silnik nie jest wyżyłowany, a więc trwały.
Dziennik kosztów dla Renault Espace II
13,6
~UHU
Van 2.8 V6 150KM 110kW
Mimo dużej pojemności i sporej mocy brakuje mi trochę \"kopa\" w niskich obrotach - do 2 tyś. Pomiędzy 2,5 a 3,5 pięknie się odpycha. Silnik pracuje równo - no i dźwięk V6 :)