Lista ocen Renault Clio III Hatchback 5d 1.2 TCe eco2 100KM 74kW 2007-2010 (8) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 1 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~PB
Hatchback 5d 1.2 TCe eco2 100KM 74kW
Bez tragedii, ale i daleko do euforii. Dosc dynamiczna jazda po Warszawie i spalanie waha sie w granicach 8,5-9,5 litra. Na trasie, jadac normalnie, czasem wyprzedzajac, bez panicznego patrzenia na komputer- 6,8-7,5 litra. Zeby bylo jasne- mi wiekszosc aut tyle palila, i szczerze mowiac podziwiam ludzi ktorzy pisza o spalaniu nizszym o 2 litry. Albo jestem tredowaty i nie potrafie jezdzic, albo ludzie pisza bzdury (tylko nie jestem w...
~Martenka
Hatchback 5d 1.2 TCe eco2 100KM 74kW
No ekonomiczny to ten samochód nie jest. Ale to chyba w ogóle bolączka francuzów. Zazwyczaj wyprawa nad morze (z Wawy) to jest jeden bak paliwa w jedną i drugi w drugą stronę. Ale jeśli jedzie się 90-100 km/h to da się tę samą trasę zrobić na jednym baku (czyli zasięg jest wtedy ok. 850 km). Ale taki eksperyment zrobiłem chyba tylko raz w życiu. Na więcej nie starczyło cierpliwości :)
~Jokero
Hatchback 5d 1.2 TCe eco2 100KM 74kW
Jest dobrze. W mieście (około 50 000 mieszkańców) mieszczę się w 7 - 7,5 litrach. W trasie najczęściej wychodzi koło 6-6,5 przy normalnej jeździe. Autostrada i 150km/h to już około 8-9 litrów. Ogólnie spalanie bardzo wrażliwe na styl jazdy. Gdy się człek postara to można zejść do 5,5 w trasie, ale można też i spalić ponad 10 korzystając z pełnego zakresu obrotów
~orek
Hatchback 5d 1.2 TCe eco2 100KM 74kW
Przy spokojnej jeździe w mieście ( do 4 tyś obr.) i z wszelkimi zasadami eco zmieści się w 7.5 l, przy ostrym buntowaniu spali i 10 litrów. Na trasie przy prędkości 120-130 wyszło 6.2. Myślę, że jak na 100 konny silnik to nie jest źle. Klima chodzi non stop.
~Tom34
Hatchback 5d 1.2 TCe eco2 100KM 74kW
zużycie paliwa jak na tą moc i wielkość pojazdu jest na dobrym poziomie mi się nie udało przekroczyć 8 litrów/100km jadąc na autostradzie w 4 osoby ponad 150km/h
~pluszak
Hatchback 5d 1.2 TCe eco2 100KM 74kW
W mieście 7.5l na trasie 6 - 6.5 l zależnie od prędkości Autko służy mi do dojazdów do pracy 40 km codziennie i średnie spalanie oscyluje w garnicy 6.5l
~robert
Hatchback 5d 1.2 TCe eco2 100KM 74kW
Jak na 100 KM to jest całkiem nieźle, miasto ok 7.5, trasę w 6 da się zrobić spokojnie, śrdnio ok 7 l , a silniczek sam się prosi żeby go trochę pocisnąć.
~diabeł
Hatchback 5d 1.2 TCe eco2 100KM 74kW
średnio 6.5. W mieście ok 7, na trasie 6 przy normalnej jeździe.
Renault Clio III Hatchback 5d